• Načítám...
>

Praha 7 otevřela novou cyklostezku do Zoo

  • 20. července 2017,
  • 14:44,
  • PRAHA 7,
  • Milan Řepka

V úseku mezi Stromovkou a Holešovicemi byla otevřena nová cyklostezka. Ta vznikla stavební úpravou levého břehu Vltavy mezi mostem Barikádníků a Trojským mostem v Praze.

Reklama

Nová cyklostezka téměř po 50 letech na levý Holešovický břeh vrací normální, průchozí a hlavně bezpečnou komunikaci.

"Tady byla osada, která měla nábřeží. V 70. letech ta osada téměř zanikla a zůstalo tady posledních několik domů. To nábřeží bylo používané jako skládka sypkých materiálů a jako překladiště," řekla Lenka Burgerová, radní MČ Praha 7.

"My když jsme se k tomu území dostali, tak v podstatě podél řeky byla asi 2 metry vysoká jeřábová stěna, která znemožňovala přístup od řeky do toho území a na té spodní náplavce se skladovaly sypké materiály a probíhaly zde různé stavební činnosti, takže my jsme veškerý ten provoz odsunuli na horní náplavku a zbourali jsme v délce asi 250 metrů tu jeřábovou dráhu a tím se nám otevřel prostor pro vytvoření té dočasné cyklostezky podél řeky," řekl Jan Šulc, projektový ředitel Skanska.

Úprava prostoru mezi mostem Barikádníků a Trojským mostem na levém břehu Vltavy vychází z dlouhodobé koncepce radnice Prahy 7, která se tak snaží o zvýšení prostupnosti nábřeží a jeho úpravu pro rekreační a sportovní využití.

"Praha 7 má jeden z nejdelších břehů z MČ v Praze. Také je to břeh, který nebyl nějakým způsobem příliš opracován a kde není dobrý přístup k vodě," řekla Lenka Burgerová.

"Našim velkým bohatstvím je řeka Vltava a břeh řeky Vltavy je velmi cenný. Toto místo bránilo propojení břehu Vltavy. Podle mne se jedná o jednu z nejdůležitějších změn, která se vůbec v centru Prahy stala, protože břeh řeky, o který Praha přišla, teď získá zpět," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

Díky této nové cyklostezce mezi mostem Barikádníků a Trojským mostem je nyní možné plynule projet ze Starého Města až do Zoologické zahrady. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu