• Načítám...
>

Metro Vltavská otevřelo nový východ z vestibulu

  • 16. srpna 2017,
  • 14:10,
  • PRAHA 7,
  • Jana Schillerová

Nový východ z vestibulu metra Vltavská nabízí lepší spojení s vlakovou zastávkou. Cestující si tak jednoduše mohou od 14. srpna zkrátit cestu na vlak a v hustém provozu se tlačit u hlavního vchodu.

Reklama

Stanice metra Vltavská má nový východ z vestibulu. Dlouhodobě uzamčené dveře našly po letech své využití.

Výstup z metra umožní cestujícím lepší přístup na nově vzniklou vlakovou zastávku.

Vlaková zastávka Praha - Bubny Vltavská se totiž nachází na zcela opačné straně, než je hlavní výstup z metra. Ten nový by měl cestujícím cestu o něco zkrátit.

"DP byl požádán o otevření tohoto vstupu ve stanici metra Vltavská Městskou částí Praha 7, a v tomto případě bylo vyhověno," řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl.m.Prahy.

"Lidé si stěžovali na to, že od té zastávky nemohou přímo do metra tím zavřeným vchodem, a tak jsme jednali s DP a ti nám vyšli vstříc," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

"Já si myslím, že je to kratší a lidem to usnadní ten výstup. Je to i dobře označené, takže za mě super," řekla Andrea Stará, cestující.

Otevření nevyužívaného vchodu do stanice metra vyjednala Praha 7 v rámci plánovaných úprav na Vltavské, které budou realizovány během rekonstrukce Negrelliho viaduktu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu