• Načítám...
>

Praha 7 má veřejné pingpongové stoly

  • 25. srpna 2017,
  • 13:49,
  • PRAHA 7,
  • Milan Řepka

Není snad nikdo, kdo by si alespoň jednou nezkusil zahrát stolní tenis - tzv. pinčes. Radnice sedmé Městské části se rozhodla vyhovět přání svých občanů a prozatím umístila dva pingpongové stoly do veřejného prostoru.

Reklama

Pingpongové stoly najdete na dvou místech. Prvním je zahrada Klubu AVU v Praze 7 na kraji Stromovky a druhým místem je Tusarova ulice v Holešovicích. 

"My jsme se rozhodli vyslyšet přání občanů, kteří nás s tímto podnětem navštěvovali, že by si přáli venkovní stoly. Naštěstí se nám je podařilo sehnat. V první fázi jsme uvažovali, že je pořídíme z rozpočtu MČ, ale nakonec se nám je podařilo získat od jedné ZŠ, která se jich chtěla zbavit," řekl František Vosecký, radní MČ Praha 7.

  "Počítáte s tím, že by se tyto stoly ještě rozšířily na Praze 7?" 

"Myslím si, že záleží na zájmu občanů. Jestliže budou hojně využívány, tak o tom budeme určitě využívat i dále. Třeba se inspirují i jiné MČ," řekl František Vosecký. 

"Od té doby, co tu byly instalovány, zaznamenal jste nějaký zájem od lidí o to, si zahrát?" 

"Ten zájem rozhodně je. Sousedům se samozřejmě ta představa toho, že si mohou pinkat, hodně líbí," řekl Jakub Růžička, knihkupectví a literární kavárna Knihkopec. 

Využití stolů je bezplatné a co by měli udělat případní zájemci, kteří by si chtěli půjčit potřebné sportovní vybavení? 

"Stačí, když se zeptají v Knihkopci a budou tam pro ně pálky, míčky a síťka. Stejně jako to funguje s petangem, který takto půjčujeme už teď. Stačí se zastavit a říct si," řekl Jakub Růžička.

"Nemáte obavu, že by mohly být vandaly zničeny? Jakým způsobem budete řešit případnou údržbu těch stolů?" 

"Já myslím, že když se na ně podíváte, tak si myslím, že jsou docela "tankuvzdorné". Má to skoro tunu. Já věřím, že se na tom nikdo nevyřádí tak, aby nebyly dále použitelné," řekl František Vosecký.

První veřejný pingpongový turnaj proběhne právě tady v ulici Tusarova v Praze 7 o prvním zářijovém víkendu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu