• Načítám...
>

Ve Stromovce znovu ožilo hřiště Kaštánek

  • 28. září 2017,
  • 11:41,
  • PRAHA 7,
  • Milan Řepka

Magistrát hl. m. Prahy se rozhodl finančně podpořit rekonstrukci dětského hřiště v pražské Stromovce. Nově zrekonstruované hřiště Kaštánek je na okraji Stromovky v ulici Nad Královskou oborou.

Reklama

Dětské hřiště Kaštánek nedaleko pražské Akademie výtvarných umění bylo v posledních letech několikrát opravováno, ale až díky Magistrátu hl. m. Prahy se jej podařilo vrátit do původní podoby, kterou tomuto hřišti vtiskli v roce 1961 jedni z nejvýznamnějších českých sochařů Eva Kmentová a Olbram Zoubek.

"K překvapení odboru ochrany prostředí i mého, bylo v tom hřišti, které bylo v dosti špatném stavu, odhaleno autorské dílo pana Olbrama Zoubka a jeho první ženy paní Evy Kmentové. O to to byla větší radost pro všechny, se do toho restaurování pustit," řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy.

Na zrekonstruovaném hřišti Kaštánek v pražské Stromovce mohou děti a jejich rodiče najít, mimo jiné, skluzavky, tabule pro kreslení křídou, pískoviště, houpačky, basketbalové a fotbalové hřiště s umělým povrchem, prolézačky, horolezeckou stěnu, opičí dráhu, kladinu, šlapací kolotoč a nechybí ani pítko a zastřešené veřejné toalety.

"Hrála jste si na tomto hřišti?"

"Hrála jsem si hodně. Často jsme sem s našima chodili a oni se rádi dívali, jakým způsobem to hřiště žije. Ty fotografie, které jsou tady k vidění, zachycují právě ten běžný život na tom hřišti. Já jsem tam samozřejmě také zobrazená, jak se "drápu" na tu tyč," řekla Polana Bregantová, roz. Zoubková - dcera sochařů Olbrama Zoubka a Evy Kmentové.

"Když se dnes podíváte na to, jak je to hřiště zrekonstruováno, tak co tomu říkáte?"

"Jsem úplně nadšená. Samozřejmě jsme sem chodili v průběhu té rekonstrukce. Poskytla jsem veškerý materiály, které jsme doma měli, ale ten výsledek, to je něco úžasného," řekla Polana Bregantová.

Hřiště Kaštánek v pražské Stromovce je koncipováno jako prostor pro využití volného času pro děti do 6 a do 12 let. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu