• Načítám...
>

Ulice Františka Křížka bude mít novou podobu

  • 17. dubna 2018,
  • 20:33,
  • PRAHA 7,
  • Lukáš Kubát

Novou podobu bude mít ulice Františka Křížka v Praze 7. Městská část vyhlásila veřejnou soutěž na revitalizaci ulice. Vítězný návrh počítá s více místy pro chodce nebo s novými stromy podél ulice.

Reklama

Sjednotit profil ulice a to od jejího začátku až do konce. To je hlavní myšlenka vítězného návrhu na proměnu ulice Františka Křížka v Praze 7.

"Ona se na první pohled může zdát, že je to normální ulice, ale ve skutečnosti se od těch ostatních odlišuje tím, že do ní ústí několik důležitých institucí, ať už je to Bio Oko nebo Divadlo Alfred ve Dvoře a pak tam jsou ještě dvě základní školy, které vyvolávají potřebu nějakým způsobem upravit veřejný prostor, aby vznikl důstojný předprostor a zároveň bezpečný předprostor pro ty návštěvníky," řekl Josef Hlavatý, autor vítězného návrhu.

V ulici dojde k nahrazení všech povrchů. Asfaltové chodníky budou nahrazeny dlažbou z Pražské mozaiky a parkovací stání budou předlážděna žulovými kostkami.

"Výjimkou budou ty předprostory důležitých institucí, kde navrhujeme převést vozovku na úroveň chodníku a zároveň ta vozovka bude předlážděna ve stejném materiálu, jako parkovací stání. Tím dojde ke sjednocení celého toho uličního prostoru a zároveň tím dáme najevo řidičům, že v tomto místě je zvýšený pohyb chodců," řekl Josef Hlavatý.

Návrh také počítá s tím, že podél ulice bude vysazeno stromořadí z lip.

"Plus ještě u těch důležitých institucí navrhujeme vysadit lokálně stromy, kterými zdůrazníme tu výjimečnost těch předprostorů," řekl Josef Hlavatý.

anketa

Rekonstrukce ulice Františka Křížka by měla začít nejdříve v roce 2020 a investiční náklady by neměly překročit 20 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu