• Načítám...
>

Holešovice budou mít nové parkoviště

  • 27. června 2018,
  • 17:54,
  • PRAHA 7,
  • Lenka Castillo

Praha 7 rozšiřuje kapacity parkování na svém území. Při ulici Jankovcova mezi ulicemi Plynární a Vrbenského vznikne stání pro osmdesát pět aut. S realizací parkoviště se má začít v září, první auta by tam tak mohla parkovat už v polovině příštího roku.

Reklama

Sehnat místa k zaparkování při návštěvě holešovického Výstaviště, Hvězdárny či jen kvůli pikniku ve Stromovce bude brzy zase o něco jednodušší. Novou parkovací plochu v ulici Jankovcova pár kroků od metra Nádraží Holešovice se totiž připravují vybudovat TSK ve spolupráci s radnicí sedmé MČ.

"Celé parkoviště bude zařazeno v režimu fialové zóny, to znamená, že rezidenti zde budou mít parkování zdarma, tak jako v modrých zónách, rsp. za roční poplatek, návštěvníci zde budou platit 30 - 40 korun za hodinu a v noci předpokládáme paušál 20 korun za noc," řekl Kamil Vavřinec Mareš, místostarosta MČ Praha 7.

Původně zde hlavní město mělo centrální protipovodňový dvůr pro uskladnění materiálu a vybavení v období záplav.

Během protipovodňových cvičení se ukázalo, že tento dvůr po dostavbě protipovodňové ochrany není zapotřebí.

"Bude se jednat o smíšené parkoviště, které by mělo být zčásti přes 80 míst jako fialová zóna v zónách placeného stání, což je pro rezidenty a návštěvníky," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Druhá část je plánovaná jako odtahové parkoviště s kapacitou 93 parkovacích míst. To původní ve spodní části ulice Jankovcova se zruší. Nachází se totiž v záplavové oblasti. S realizací nového parkoviště, které tedy dohromady čítá asi 178 parkovacích míst, by se mělo začít v průběhu září. Hotovo by mělo být nejpozději v první polovině příštího roku.

anketa

Právě v garážích vzniklo loni 315 parkovacích míst na Letné pro místní rezidenty. S dalším parkovištěm radnice počítá ještě v obchodním centru na rohu Veletržní a Strojnické. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu