• Načítám...
>

Knihovna v Praze 7 se opět otevře čtenářům

  • 25. září 2018,
  • 15:26,
  • PRAHA 7,
  • Natálie Forsterová

V Praze 7 se konal den otevřených dveří v nově opravené Městské knihovně. Ta se lidem otevře poprvé oficiálně prvního října po několikaleté rekonstrukci. Zaměřená bude především na dětské čtenáře, kterým kromě knih nabídne i prostor k relaxaci.

Reklama

Nový interiér i sortiment knih. Tak nyní vypadá Městská knihovna v Praze 7, která je po kompletní rekonstrukci. 24. září se poprvé otevřela po dlouhé době veřejnosti. Konal se tady totiž den otevřených dveří.

"Pro děti jsou zde nachystané knížky jak beletristické, tak i naučné. Sortiment se zaměřuje jak na ty nejmenší, na děti do 10 let, tak i na starší děti. Máme zde naučnou literaturu, cizojazyčnou literaturu a máme tady dokonce i malé oddělení pro dospělé," řekla Anastázie Sedláčková, vedoucí knihovny. 

Rekonstrukce Městské knihovny, která je určena především dětským čtenářům vyšla zdejší radnici na necelé 2 miliony korun. 

"Městská knihovna v Praze na Letné byla opravdu velice tradiční. Sídlila tady už od 60. let a ty prostory už byly nevyhovující, musely projít poměrně rozsáhlou a náročnou rekonstrukcí. Jedná se o památkově chráněný objekt, takže si to vyžádalo své. Ta rekonstrukce probíhala v uplynulých měsících a letech. Teď už jsme v samotném finále," řekl Martin Vokuš, tiskový mluvčí MČ Praha 7.

Návštěvníci si tady budou moci půjčovat knihy od 1. října vždy ve všední dny. Maximální počet vypůjčených knížek bude pro dospělého 60 knih a pro dítě 30. Od 1. října si zájemci mohou zařídit čtenářský průkaz přímo na pobočce knihovny v ulici Milady Horákové nebo elektronicky na stránkách www.mlp.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu