• Načítám...
>

Setkání pod platany navazuje na tradici trhů

  • 6. května 2019,
  • 22:29,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Na tradici farmářských trhů navazuje nová akce, kterou Praha 8 pořádá každou sobotu. Karlínské Setkání pod platany nabídne nejen stánky se farmářskými výrobky ale také další program. Ten vedení radnice připravuje na každý týden jiný a občany o něm informuje např. přes sociální sítě.

Reklama

Novou kulturní akci si nejen pro své obyvatele připravila Praha 8. Karlínské Setkání pod platany je spojené s tradičními trhy a dalším doprovodným programem pro děti i dospělé.

"Snažíme se vrátit zpátky karlínským jejich oblíbené trhy, byť už netrváme striktně jen na farmářském sortimentu. Farmářský sortiment zde máme, máme ho ale doplněný i další nabídkou, především street food," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

K vidění tu je také např. ukázka uměleckých řemesel.

"Vše co se týká železa a ruční práce se železem. Kování, rytí, obrábění, tepání, sem tam něco zakaleného a jinak upraveného. Kdyby někdo přišel s tím, že by měl zvláštní přání, mám hodně nářadí a mohu mu tady něco vyrobit na počkání třeba za hodinu nebo dvě podle toho, co si bude přát," řekl Joe, umělecký řemeslník.

"Tentokrát tady máme rytce. Příští týden budeme mít kováře. Budeme zde dělat i určité výstavy, expozice a chystáme i loutkové divadlo pro děti a další atrakce," řekl Michal Švarc.

Aktuální program karlínského Setkání pod platany se případní návštěvníci dozví prostřednictvím časopisu Osmička nebo přes sociální sítě.

"To jest na Facebooku. Chceme i udělat Instagram pro tyto trhy a samozřejmě na našich webových stránkách. My si budeme vážit toho, pokud nás občané budou informovat právě prostřednictvím sociálních sítí nebo našeho webového portálu o tom, co by si tady představovali, co jim tady chybí, to by tady naopak už vidět nechtěli," řekl Michal Švarc.

Akci můžete navštívit na Karlínském náměstí každou sobotu mezi 9:00 a 16:00 až do 29. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu