• Načítám...
>

Starobohnické posvícení je dobrá tradice

  • 21. května 2019,
  • 10:59,
  • PRAHA 8,
  • Věra Dušková

Reklama

Staré Bohnice jsou ukázkou příkladné spolupráce obce s místní farností. Zdejší Římskokatolická farnost Petra a Pavla se s obcí sžila nejen v každodenním životě. Je spolupořadatelem řady akcí. Jednou z nich je Starobohnické posvícení.

"Tato akce nabízí především příležitost lidem z Bohnic, případně kohokoliv, kdo se chce přijít setkat. Je tady řada stánků, které nabízí dobré jídlo a pití jak pro dospělé, tak i pro rodiny s dětmi. Je tady zejména zajímavý kulturní program. Je tady řada tanečních vystoupení, vyzdvihl bych např. soubor Valášek, který je i mezinárodně proslulý," řekl Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8.

"Už je to 12. ročník ve spolupráci s bohnickou farou. Je to výborné partnerství, protože my s místní farou pořádáme i Starobohnické vánoční těšení a toto je druhá akce," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"Není to něco, co bychom si vymysleli my teď. Navazujeme na tradici, která už je opravdu poměrně dlouhá. Těch akcí je celá řada, ta spolupráce s farností je perfektní, je dlouhodobá. MČ samozřejmě stojí nad touto akcí, zároveň je ale pravdou, že je tu osvícený pan farář a jeho spolupracovníci. A jenom díky těmto skvělým lidem se tato spolupráce takto daří," řekl Tomáš Tatranský.

"Já právě těm lidem nechávám volnost a snažím se dát podporu jen tomu, co oni vymyslí, protože jsem zjistil, že kdybych byl iniciátor jen já a pak bych odešel, tak by to haslo," řekl Pavel Klimovič, farář.

Starobohnické posvícení určitě ještě dlouho hasnout nebude. Letos se navíc vydařilo nadprůměrně jako všechno, vždy a všude, kde vládne dobrá nálada, lidská spolupráce a hezké počasí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu