• Načítám...
>

Softballové mistrovství světa ovládlo Prahu 8

  • 18. června 2019,
  • 12:10,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze stále probíhá mistrovství světa v softballu. To se hraje v Praze 8. I proto se slavnostního nadhozu při zápasu Česka s Argentinou zhostil starosta této městské části.

Reklama

Historicky první softballové mistrovství světa na evropské půdě. To se odehrává na hřišti, na kterém trénuji i ženský softballový tým Joudrs. Ten zde působí více než 20 let.

"Já cítím neuvěřitelnou radost. Toto je akce světových parametrů, která se opravdu koná poprvé v historii v Evropě a zrovna u nás na ZŠ Dolákova v Bohnicích. Co víc si přát?," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Slavnostního nadhozu na zápase Česka s Argentinou se zhostil starosta MČ Praha 8.

"Já sám jsem sportovec. Hraji fotbal a největší návštěvou, kterou jsem na sobě zažil je 700 diváků. Tady jsou 3 tisíce diváků, takže mírná nervozita," řekl Ondřej Gros.

Sportovní událost ale znamená značná omezení pro Pražany bydlící poblíž bohnického Svoboda parku, kde se mistrovství světa koná.

"Je třeba poděkovat občanům Bohnic, které to samozřejmě trochu omezilo. Jsou tam i nějaká omezení parkování. Mám potřebu říci, že si jich neuvěřitelně vážím, že to zvládli s tolerancí a velkorysostí. Zatím to krásně běží, funguje to. Negativních ohlasů je málo a za to si velice vážím lidí tady z Bohnic," řekl Ondřej Gros.

Od mistrovství světa si pořadatelé slibují více budoucích fanoušků tohoto sportu u nás.

"Softball v Česku nepatří mezi populární sporty. My se ale snažíme právě toto změnit a věřím, že mistrovství světa a zároveň olympijská kvalifikace, kterou mají ženy za měsíc, by tomu mohlo pomoci. Je ale pravda, že základna toho sportu se rozrůstá a za posledních asi 5 let jsme zdvojnásobili množství registrovaných členů," řekla Helena Novotná, organizátorka.

Softballové mistrovství světa se kromě Prahy koná také v Havlíčkově Brodě. Fandit celkem 16 týmům z celého světa tu můžete až do 23. června.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu