• Načítám...
>

Karlínský filmový festival změní místo konání

  • 11. července 2019,
  • 16:13,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Karlínský filmový festival se letos nebude konat v prostorách zahrady Českého rozhlasu Regina. Filmová přehlídka klasiky i dlouho očekávaných novinek se ale z tradičního místa neodstěhuje daleko. Diváci si letos budou moci filmy vychutnat ve dvoře karlínské Invalidovny.

Reklama

Festival Karlínské filmové léto má za sebou 16 ročníků. Ten letošní měl ale namále. Dosud se akce konala vždy v prostorách zahrady Českého rozhlasu Regina v pražském Karlíně. Letos ale rozhlas smlouvu o pronájmu prostor organizátorům neprodloužil. Radnice Prahy 8 chce ale tradiční festival zachovat.

"Myslím si, že je to jeden z nejstarších open air filmových pražských festivalů. Probíhají zde různé filmové představení nejen populárních filmů ale i filmů, které se týkají MČ a její historie. Velmi rádi bychom i do budoucna zajistili existenci tohoto festivalu," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Tradiční filmový maraton se tak ze zahrady Českého rozhlasu Regina přesune hned naproti do dvora historické budovy Invalidovny.

"My už jsme teď těsně před začátkem promítání, pouze to musíme odzkoušet. Já bych ještě chtěla říci, že velice děkujeme Pražskému Quadriennale, protože jsme od nich získali materiál. Některé věci se po festivalu bouraly, rušily. A oni přišli s nabídkou toho, že bychom to mohli využít. Takže věci, které tady teď jsou, z čeho my máme teď to zázemí a můžeme díky tomu promítat, jsou materiály od nich," řekla Zuzana Krumhanzlová, Iniciativa pro Invalidovnu.

Samotný přesun festivalu do nových prostor by se ale programu ani návštěvnické kapacity téměř neměl dotknout.

"Promítne se to jen tak, že je to kratší, takže bude méně filmů než bylo v minulých letech. Ale ty filmy budou opět novinky, protože promítáme ve formátu DCPI, tedy v tom kino formátu. Můžeme tedy promítat opravdu i premiéry," řekl Zdeněk Kocábek, spoluorganizátor Karlínského filmového festivalu.

Diváci se tak mohou těšit třeba na očekávané filmy jako Rocketman. Karlínský filmový festival ve dvoře historické Invalidovny by měl odstartovat 16. července. Vstupenky je možné pořídit téhož dne pouze u vstupu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu