• Načítám...
>

Karlínské filmové léto nabízí netradiční kulisy

  • 29. července 2019,
  • 17:09,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

A letní kino letos najdete i v karlínské Invalidovně. Dlouholetý projekt, kterému hrozil zánik, podpořila Praha 8. Pro diváky je zde připravena přehlídka klasických filmů i dlouho očekávaných novinek.

Reklama

Po 16 letech se přemístil oblíbený festival Karlínské filmové léto do Invalidovny. Původně hrozilo, že festival tento rok nebude. Díky iniciativě radnice Prahy 8 se podařilo 17. ročník zachránit.

"Chtěli bychom to kontinuum zachovat, zachránit tento projekt, který je nejen významný pro Karlín, ale celopražsky je to jeden z nejstarších open-air filmových festivalů. Velmi rádi bychom i do budoucna zajistili existenci tohoto festivalu," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Během instalace plátna museli organizátoři respektovat nejen specifikum stavby, ale i bezpečnost diváků.

"My tady vidíme, že je hlavně z bezpečnostních důvodů umístěno na fasádě budovy. My musíme splňovat bezpečnostní pokyny NPÚ a toho, že jsou zde prohlídky a v pátek, sobotu a v neděli jsou veřejné prohlídky v Invalidovně, takže sem mají přístup lidé," řekla Zuzana Krumhanzlová, Iniciativa pro Invalidovnu.

Nové prostory nabízejí pro diváky stejnou kapacitu míst, jako v minulých letech.

"Prostor je sice velký, míst na sezení je ale necelých 200, takže ostatní musí na nějaké deky nebo si přinést židle," řekl Zdeněk Kocábek, spoluorganizátor Karlínského filmového festivalu.

anketa

Realizační tým si tento rok připravil přes 30 snímků. Mezi nimi jsou osvědčené filmy, ale také novinky z posledního roku.

"My tady Karlínské filmové léto děláme už mnoho let. Letos je to 17. ročník a už víme, o co tady mají diváci zájem. Většinou to nejsou střílečky, jsou to spíše intelektuálnější filmy nebo letní veselohry, oddechové filmy," řekl Zdeněk Kocábek.

Zájemci se mohou těšit i na doprovodný program, který je pro ně připraven i ve dnech, kdy se filmy nepromítají.

"Jsou tady divadelní představení, nejrůznější dílny. Také je tady kavárna, kde si lidé mohou sednout v příjemném prostředí," řekl Zdeněk Kocábek.

Radnice Prahy 8 tento festival podporuje i finančně. Díky tomu je cena vstupenky dostupná široké veřejnosti.

"Unikátní je to v té výši vstupného. To znamená, že filmy, které normálně můžete vidět za 250 nebo 300 korun v prémiových kinech, se zde promítají mezi 60 a 90 korunami," řekl Michal Švarc.

Podrobné informace o festivalu naleznou zájemci na webových stránkách www.karlinskefilmoveleto.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu