• Načítám...
>

Občané Prahy 8 se mohou zúčastnit fotosoutěže

  • 31. července 2019,
  • 17:42,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Zájem o fotografování z řad veřejnosti Prahy 8 roste. Občanský spolek pojmenovaný Bohnice, Čimice, Troja se proto rozhodl vyhlásit soutěž o nejlepší snímek. Zúčastnit se může každý bez rozdílu věku. Cílem je aby místní objevili skryté krásy městské části, ve které žijí.

Reklama

Bohnice očima cizince. To je název nové fotosoutěže, kterou vyhlásil občanský spolek Bohnice - Čimice - Troja. Cílem je aby místní zachytili místa či zákoutí, kterých si běžně nevšimnou.

"Myšlenka této soutěže je zachytit dění u nás na kopci, zachytit ta krásná místa, která tady jsou. My jsme teď před statkem Vraných, což je jádro starých Bohnic, ale právě kolem statku je i sídliště. A cílem je zachytit třeba i krásy toho sídliště," řekla Renata Molová, členka poroty fotografické soutěže.

Zúčastnit se může každý bez rozdílu věku. Snímky lze pořizovat digitálními i analogovými fotoaparáty, případně mobilním telefonem.

"Podmínkou je, že se mohou poslat maximálně 3 fotografie. Je úplně jedno, čím fotíte. Takže se nebojte. Pokud máte doma jen mobil, vůbec to nevadí. I telefonem se dá udělat krásná fotka. Povolena je jakákoliv technika a pokud tady je někdo, kdo je příznivec analogové fotografie, tak se povoluje i naskenovat fotografii z analogu a poslat ji," řekla Renata Molová.

Pro ty, kteří by se rádi zapojili do soutěže a vlastní pouze mobilní telefon, máme několik dobrých rad, jak pořídit kvalitní snímky. Důležité je dodržovat několik základních pravidel.

"Spousta mobilů umožní ťuknutím na displeji zvolit místo, kde se změří světlo. A v tu chvíli už je to jen otázka toho nápadu. A chyba je často třeba to, že namířím fotoaparát nebo mobil někam na konkrétní budovu, už si ale neuvědomím co na té budově je zajímavá věc, co tam chci ukázat," řekl Michal Janovský, člen poroty fotografické soutěže.

Fotografie je povoleno i různě upravovat. Např. pomocí funkce panorama.

"Která vám umožní vytvořit efekt objektivu, kterému se říká rybí oko. Takže když si teď nastavím panoramatický záběr a postupně přejede přes ten objekt, tak ve výsledku ta fotografie bude perspektivně zkreslená, vytvoří to ale velmi zajímavý dojem," řekl Michal Janovský.

Zájemci mohou posílat své fotografie na Facebookové stránky spolku pod zkráceným názvem BCT do 30. září.

"Vyhodnotíme fotky, které potom budou vystaveny v OC Krakov," řekla Renata Molová.

Tuto soutěž podpořila i radnice Prahy 8, která vítěze ocení hodnotnými dary.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu