• Načítám...
>

Longboardisté jeli závod Feel the Wheel 2019

  • 12. srpna 2019,
  • 22:57,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Do Prahy se vrátil longboardový závod Feel the Wheel. Jubilejní pátý ročník tentokrát prověřil schopnosti účastníků na BMX trati v Bohnicích. Více už v následující reportáži.

Reklama

Dlouhá prkna, helmy, páteřní výztuže, svaly a radost ze sportu. To vše bylo vidět na dalším ročníku soutěže v jízdě na longboardech Feel the Wheel 2019, který se konal na BMX trati v pražských Bohnicích. V důvodu sobotního deštivého počasí organizátoři přesunuli závody na nedělní odpoledne.

"Je to tak, že kvalifikace se jede po jednom závodníkovi zvlášť po minutě. Posléze se to doplní do vyřazovacího pavouka a jede se závod mužů a žen. Koncepčně je ta trať originálem bikrosová, což znamená, že na ty longboardy není úplně přizpůsobená. Ale vzhledem k tomu, že už máme 4 ročníky za sebou odjeté, tak máme nějaké zkušenosti a víme, která ta trať je k tomu vyhovující, což znamená, že teď poprvé jsem vybral bohnickou trať v Praze, protože prošla velkou rekonstrukcí a máme tady skvělé zázemí. Ta trať patří mezi nejlepší v republice," řekl Michal Maroši, organizátor závodu.

Trať si přijela sjet také snowboardistka Eva Samková, která se takto podle svých slov udržuje v kondici. Na této trati se projela poprvé.

"Mě baví, že je to závod, který nemusím vyhrát. A o to je to zábavnější, když to člověk vyhraje, že to není takové, že to od vás lidé očekávají. A když nevyhrajete, tak je to jedno, je to prostě letní aktivita a zábava. Je to pro mě trénink a zároveň zábava," řekla Eva Samková, snowboardistka.

Závodu se zúčastnilo na 150 longboardistů z celé republiky. Trať v Benátkách nad Jizerou, kde je soutěž doma, letos prochází velkou rekonstrukcí. Bohnický BMX areál tak posloužil jako důstojná náhrada.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu