• Načítám...
>

Praha 8 plánuje další investice do školství

  • 3. září 2019,
  • 17:51,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Také v Praze 8 přivítalo vedení radnice prvňáčky. Malí školáci se se starostou potkali na základní škole na Palmovce. V Karlíně pak navíc radnice slavnostně otevřela čerstvě zrekonstruovanou budovu ZŠ Lyčkovo náměstí v Pernerově ulici.

Reklama

V rámci navyšování kapacit základních a mateřských škol v Praze 8 nechalo vedení radnice kompletně zrekonstruovat starou školní budovu v Karlíně. Ta by měla nově sloužit ZŠ a MŠ Lyčkovo náměstí a nabídnout tak další místa pro nové žáky. Těch totiž v současné době přibývá nejen v Praze 8.

"Máme na to i demografickou studii, která nám potvrdila, že v té jižní části Prahy 8, což je zejména oblast Karlína, Invalidovny nebo i Rohanského ostrova, bude do budoucna potřeba navýšit kapacitu základních škol. My jsme využili toho, že máme objekt na adrese Pernerova 29, a provedli jsme velmi komplikovanou rozsáhlou i nákladnou rekonstrukci," řekl Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8.

Za 188 milionů korun tak byla kapacita ZŠ a MŠ Lyčkovo náměstí navýšena o dalších 11 tříd pro celkem 264 nových žáků.

"Byla to poměrně velká investiční akce, která byla zahájena v minulém volebním období. Jsem rád, že se ji podařilo dotáhnout, dodavatel splnil co měl a buďme rádi, že máme v Karlíně prakticky novou školu," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

A těch by do budoucna v Praze 8 mohlo ještě přibýt. Kvůli přílivu nových obyvatel do Karlína vedení radnice plánuje stavbu dalších pavilonů.

"Pokud se nám podaří sehnat finance např. z magistrátu, tak máme 2 velké záměry. Chceme ještě přistavět k budově ZŠ na Lyčkově náměstí přístavbu, kde by byla jídelna i s kuchyní, protože zde je pouze výdejna obědů, a tělocvična. A dále bychom rádi přistavěli k ZŠ Petra Strozziho na Invalidovně nový pavilon," řekl Tomáš Tatranský.

Stavba nového pavilonu ZŠ v Praze na Invalidovně by podle odhadů radnice Prahy 8 mohla navýšit kapacitu dětí přibližně o 4 až 6 nových tříd. Pokud se MČ podaří sehnat na projekty peníze, přístavba s kuchyní pro ZŠ Lyčkovo náměstí by mohla vyjít na zhruba 130 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu