• Načítám...
>

Praha 8 prezentovala své sociální služby

  • 9. září 2019,
  • 22:51,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Praha 8 lidem nabídla tradiční Veletrh sociálních služeb a Den zdraví. Návštěvníci si mohli nechat například změřit krevní tlak, vyzkoušet poskytnout první pomoc, ale také se seznámit se sociálními službami, které na území městské části působí.

Reklama

Kulturní dům Krakov v Praze 8 opět nabídl přehlídku sociálních služeb, které působí na území MČ. V prostorách domu kultury a také před ním rozprostřely své stánky desítky organizací, které návštěvníkům na místě poskytovaly také poradenství.

"Jsme tady pro lidi, kteří mají faktické bydliště v Praze 8 a potkalo je nějaké závažné duševní onemocnění. Je to i pro lidi, kteří jsou příbuzní těchto osob, prostě pro celou tu komunitu," řekla Adéla Hausová, Centrum duševního zdraví pro Prahu 8.

Své služby prezentovaly např. organizace, které pomáhají lidem v existenční nouzi, případně lidem, kteří žijí ve vyloučených lokalitách. Např. společnost Romodrom lidem nabídla ochutnávku tradičních romských jídel.

"Naše organizace se především zaměřuje na sociálně vyloučené lokality. Naše služby jsou registrované sociální služby, poskytujeme je jak romům, tak ostatním. Dnes jsme sem přinesli letáky, abyste si mohli dopřát informací o našich službách. A stejně tak i nějakou naši domácí kuchyni," řekl Nikola Taragoš, ředitel společnosti Romodrom.

Veletrh sociálních služeb a Den zdraví pro lidi pravidelně organizuje vedení MČ. Chce tak udržet přehled obyvatel o tom, jaké služby jsou v MČ k dispozici. A informovat je o všech novinkách.

"Akci jsem před lety zakládala, takže je to skutečně už dlouholetá tradiční akce. A já jsem ráda, že můžeme tímto způsobem prezentovat sociální služby, které působí v Praze 8, případně na Prahu 8 dochází za svými klienty. Poskytovatelé nemají mnohdy takovou možnost dostat se ke svým potenciálním klientům," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

V rámci akce si mohli lidé také nechat změřit krevní tlak, vyzkoušet si první pomoc nebo si nechat vyšetřit znaménka. Ve stánku s logem Prahy 8 se pak organizace jednotlivě prezentovaly návštěvníkům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu