• Načítám...
>

Ládví patřilo Taťka festu

  • 16. září 2019,
  • 17:53,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Taťka fest je akce pro všechny tatínky a děti. V rámci zábavného odpoledne se předvedla městská policie, hasiči a popelářské vozidlo. Nechyběly ani sportovní soutěže, lasergame a samozřejmě dobrá nálada.

Reklama

Beachklub Ládví v Praze 8 patřil Taťkafestu - akci, která je určená nejen pro tatínky s dětmi, ale pro celou rodinu.

"Už je to 5. ročník, je to velmi oblíbená akce pro místní ze Sídliště Ďáblice. Ale já si myslím, že sem přijedou i lidé z Bohnic, z Libně. Je to akce pro děti s rodiči, samozřejmě pro tatínky, což se týká i mě, takže nemohu chybět," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Pro děti bylo připraveno 12 stanovišť, na kterých plnily nejrůznější úkoly. U některých z nich jsme se stavili i my s naší kamerou.

"Cílem projektu Nemocnice pro medvídky je, aby se děti nebály lékařů, tudíž aby k nim nechodili brečící a nešťastní, ale aby naopak pochopily, že je to celé v pořádku. Takže cílem je, aby si s námi děti chvíli hrály a pomohly medvídkovy, čímž se vlastně sblížily s prostředím bílého pláště," řekla Magdalena Zocherová, studentka 1. LF UK.

"Tady máme připravené trenažéry, které jsme si sami vyvinuli a sami je neustále vylepšujeme. Jsou to trenažéry pro každého, tedy i pro lidi s handicapem," řekl Heřman Volf, spoluzakladatel organizace Cesta za snem.

"My jsme spolek Tam, kde zvířata pomáhají a zabýváme se canisterapií. Canisterapie znamená léčení pomocí psa. Mají tady první úkol, kdy musí všechny pejsky pohladit, nebát se, spočítáme pejsky, starší děti ještě spočítají nohy a další úkol je, že hází na kruh," řekla Olga Kapková, trenérka canisterapie.

"Uvidí u nás velké auto. A kromě toho, že si ho mohou prolézt, protože k dobrovolným hasičům patří první pomoc, tak zachraňují tygra," řekl Jan Kouba, starosta SDH Praha 8.

Na Taťkafestu nechybělo ani dobré jídlo a pití a i samotný program na pódiu byl velmi zajímavý, když pro děti byla připravena např. loutková pohádka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu