• Načítám...
>

Praha 8 udělila čtyři čestná občanství

  • 30. září 2019,
  • 21:16,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Městská část udělila čtyři čestná občanství. Ta si odnesly významné osobnosti, které se nesmazatelně otiskly do života v městské části a také ji reprezentovaly v zemi i ve světě.

Reklama

MČ Praha 8 slavnostně udělila čestná občanství hned 4 osobnostem. Za mimořádný kulturní přínos a také pedagogické kvality si ocenění z rukou starosty MČ odnesl kytarový virtuóz a pedagog prof. Milan Zelenka.

"Toto má pro mě zcela výjimečný význam, protože bydlím nedaleko odtud, že se to bezprostředně dotýká prostředí, ve kterém žiji," řekl Milan Zelenka, kytarový virtuóz a pedagog,

Titul čestného občana MČ čerstvě zdobí také doktora Zdeňka Bašného. A to za celoživotní přínos v oblasti psychiatrie. Významně se také zasadil o rozvoj psychiatrické nemocnice v Bohnicích.

"Nominace byla překvapením a musím říci, že jak člověk stárne, tak si některých věcí více váží. Musím říci, že mě to potěšilo, že mě ocenila Praha 8," řekl Zdeněk Bašný, psychiatr.

Za práci s mládeží v oblasti sportu získal titul čestného občana také trenér Rostislav Osička. Bývalý reprezentant v boxu je mnohonásobným mistrem Československa ve střední váze.

"Já jsem v podstatě Moravák rodem i původem. Ale v Praze funguji asi 35 let, tak si toho nesmírně vážím," řekl Rostislav Osička, bývalý reprezentant ČR v boxu.

Za boj proti totalitě si odnesl ocenění i zakladatel skautského oddílu v Kobylisích Josef Pešata.

"Stálo to někdy hodně sil a starostí. Obzvláště když se dělaly ty tábory," řekl Josef Pešata, zakladatel skautského oddílu Kobylisy.

"Jsou to lidé opravdu z různorodých oblastí lidského života. Ať je to pan Pešata, který byl dlouholetým skautem a bojovníkem za demokracii a svobodu proti dvěma totalitám, nebo pan Osička, který je dlouholetým sportovcem, trenérem boxu dětí. Takže těžko shrnout. Nicméně jsou to lidé vynikající s vynikajícím celoživotním dílem," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Udílení čestných občanství schvaluje zastupitelstvo MČ, které se na všech 4 navrhovaných kandidátech jednomyslně shodlo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu