• Načítám...
>

Praha 8 zažila první Svatováclavské slavnosti

  • 30. září 2019,
  • 22:11,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Hudba, tanec a více než desítka druhů piv. To vše nabídly Svatováclavské slavnosti, které se konaly v Praze 8. Hlavní program si na náměstí u obchodního centra Krakov mohly užít i rodiny s dětmi.

Reklama

Náměstí u OC Krakov v Praze 8 se v sobotu odpoledne zaplnilo lidmi. Probíhaly tady totiž první Svatováclavské slavnosti, které nabídly kulturní program a spoustu stánků s občerstvením.

"Pochopitelně jsme i připomněli našim obyvatelům, že se konají Dny českého piva o tento víkend, takže je tady nepřeberná nabídka různých pivovarů. Nejlépe z Prahy 8. Máme tady dokonce 12 piv na čepu uvařených v Praze 8," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Slavnosti se konaly na nově zrekonstruovaném prostranství u OC. Vedení MČ tak chtělo lidem představit nové místo, kde se mohou setkávat.

"Konečně se nám podařilo zprovoznit toto náměstí, které zažívá při této akci premiéru. My jsme čekali dlouhou dobu na rozhodnutí stavebního úřadu, že se sem veřejnost může vpustit, že se tady mohou konat akce. Takže teď se to konečně spustilo," řekl Michal Švarc.

A co by to bylo za slavnosti, kdyby k dobrému pivu nenabídly něco na zub? Lidé si mohli užít např. staropražskou šunku nebo grilované sýry.

"Co jste tady pro lidi dobrého připravili?"

"Připravovali jsme grilovanou šunku, klobásky, kukuřici, pivečko, palačinky slané a sladké," řekl Luboš Pelař, prodejce občerstvení.

"Jak dlouho už tady tu šunku točíte na tom rožni?"

"Než začnu prodávat, musí se 2 hodiny kroutit. Pak začnu prodávat," řekl Luboš Pelař.

anketa

V rámci kulturního programu vystoupil folklórní i pěvecký soubor a také pražský dětský balet.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu