• Načítám...
>

Botanická zahrada patřila dýním

  • 20. října 2019,
  • 14:29,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

V Botanické zahradě se konaly dýňohrátky. Děti, ale i dospělí mohli popustit uzdu fantazii a tvořit . Z dýní a z jiných přírodnin tak vznikaly zajímavé a kreativní výtvory.

Reklama

Botanická zahrada o uplynulém víkendu patřila dýním, konaly se tu totiž dýňové hrátky a ty přilákaly tisíce návštěvníků.

"Jak vidíte za mnou můžou návštěvníci tvořit s dýněmi. Můžou si je polepit, ozdobit nebo máme samozřejmě větší dýně, které se dají dlabat už nyní což je pro děti velmi příjemná kratochvíle. Tohle všechno si zde můžou návštěvníci vyzkoušet. Nechybí samozřejmě občerstvení ať už dýňové či nedýňové," vysvětluje tisková mluvčí Botanické zahrady hl. města Prahy, Klára Hrdá.

Kromě samotných velkých či malých dýní měli návštěvníci k dispozici mnoho různých materiálů, díky kterým mohli tvořit. Například to byla sláma, šišky nebo ořechy. Svojí dýni ozdobili nebo vyřezali malí i velcí.

Anketa

Dýně už tradičně patří i k Halloweenu a právě ten se v botanické zahradě také bude slavit.

"Zvu samozřejmě všechny návštěvníky k nám na Halloween. Můžou přijít a vytvořit si dýňové lampiónky, užít si další zábavu a potom od 18 hodin se prochází setmělou zahradou. Průvod osvícený dýňovými lampióny, to je vždycky úžasná atmosféra a krásný způsob jak oslavit Halloween po česku, " doplňuje Klára Hrdá.

Oslavy Halloweenu v Botanické zahradě se budou konat ve čtvrtek 31. října odpoledne a v podvečer.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu