• Načítám...
>

Desítky lidí putovaly po viničních usedlostech

  • 19. října 2019,
  • 14:01,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Praha 8 pořádala procházku po stopách viničních usedlostí v Libni. Průvodcem byl radní pro kulturu Michal Švarc. A na konci účastníky čekala odměna v ochutnávce autentického libeňského vína.

Reklama

Procházka po stopách viničních usedlostí v Libni. Tak se jmenovalo putování, jehož průvodcem byl radní pro kulturu osmé městské části Michal Švarc.

"Těch viničních usedlostí bylo původně devadesát tři, my jsme dnes navštívili kolem čtrnácti, jestli dobře počítám... a pochopitelně jsme navštívili ty, které se nejvíc zachovaly byť je to těžké dohledat," upřesnil Michal Švarc, radní MČ Prahy 8.

Jednou z nejzachovalejších usedlostí, kterou účastníci mohli vidět byla třeba ta Císařská. Jak se dozvěděli, vinná réva a Praha 8 toho mají hodně společného.

"Praha 8 má dlouho tradici a především Libeň, ta byla bez přehánění v 16. stol. pražským Mikulovem. Zde se pěstovalo největší množství vína z celé Prahy, vinice byly téměř všude, " dodal Michal Švarc.

Tříhodinovou procházku absolvovalo několik desítek lidí, kteří celé putování zakončili degustací.

Anketa

Putování po Praze 8 by mělo pokračovat na konci března, kdy má výročí narození Bohumil Hrabal a právě proto by se mělo putovat po místních hospůdkách a pivovarech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu