• Načítám...
>

V Praze 8 se konala soutěž Bohnice očima cizince

  • 4. listopadu 2019,
  • 22:11,
  • PRAHA 8,
  • Lucie Sinková

Občané Prahy 8 se mohli zúčastnit soutěže o nejlepší snímky z této městské části. Každý mohl poslat maximálně tři fotografie. Pořídit je bylo možné jak profesionální technikou, tak i mobilem. Tato veřejná akce se jmenovala "Všude dobře, doma nejlíp - aneb náš domov očima cizince."

Reklama

Občanský spolek pojmenovaný Bohnice - Čimice - Troja vyhlásil soutěž o nejlepší snímek v těchto zmíněných lokalitách. Do fotosoutěže s názvem Bohnice očima cizince se mohl přihlásit každý bez rozdílu věku.

"Přišli jsme k nápadu, že proč se nepodívat na místa, kde bydlíme, trochu jinak než obvykle. Každý den chodíme stejnou ulicí a nenapadne nás podívat se nahoru, jak to vypadá. Tak jsme se snažili dovést sousedy k tomu, aby se začali dívat trochu jinak. A během té soutěže se ukázalo, že se nejen dívají jinak, ale že je mezi námi spousta lidí, kteří mají fotografické oko, dokážou to i přenést do té fotografie," řekl Michal Janovský, člen poroty fotografické soutěže.

Jedinou podmínkou každého soutěžícího bylo poslat maximálně 3 fotografie do konce září. Jinak měli účastníci soutěže volnou ruku. Fotit mohli digitálními i analogovými fotoaparáty, případně mobilním telefonem.

"Focení mobilem jsme tam povolili proto, že každý ten mobil má pořád v kapse. A když jde člověk ulicí, najedou se objeví situace, kdy je slunce v zajímavé poloze, objeví se hezké světlo, a v tu chvíli u sebe nemám velký foťák, a ten mobil je úžasná věc, která nám toto zprostředkuje," řekl Michal Janovský.

Tuto soutěž podpořila i radnice Prahy 8, která ocenila 5 vítězů hodnotnými dary. První místo získal fotograf Pavel Richter.

"Já jsem fotil výklenek mezi panelákem, který je průchozí. Je zavěšený ve vzduchu. A mně to přišlo zajímavé, protože si nejsem jistý, jestli tento prvek někde v Praze ještě je. Jsou to Bohnice. A pak tam mám ještě jednu fotografii. To je pod Trojským mostem a zachytil jsem tam pohyb jezdce na kole a zároveň kanoistu. Tak to bylo také zajímavé," řekl Pavel Richter, vítěz soutěže.

Vybrané fotografie jsou k vidění až do 30. listopadu v OC Krakov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu