• Načítám...
>

Kluziště u ZŠ Glowackého je otevřené

  • 26. listopadu 2019,
  • 21:26,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Veřejné kluziště u Základní školy Glowackého v Praze 8 bylo otevřeno. Provoz bruslařské plochy byl zahájen charitativním exhibičním zápasem. V něm nastoupili zástupci Prahy 8 proti sportovním redaktorům České televize.

Reklama

Venku přituhuje a tak se začínají otevírat i veřejná kluziště. Jedna z prvních ploch, kde si můžete v Praze pod širým nebem zabruslit, je u ZŠ Glowackého v Praze 8. Novou bruslařskou sezónu tu zahájili exhibičním hokejovým zápasem.

"Je to utkání místních, Severní vítr Prahy 8 proti redaktorům ČT. První díl tohoto zápasového seriálu byl v únoru a dnes je to u příležitosti otevření kluziště tady na ZŠ Glowackého," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Při únorovém zápase se vybíraly peníze pro Fond ohrožených dětí Klokánek v Praze 8. Bylo vybráno 15 tisíc korun a Klokánek za něj pořídil postele. Peníze do Klokánku poputují i tentokrát. Půjdou ale na jiné účely.

"My máme hřiště, které je aktuálně ve špatném stavu. Už začíná chátrat, takže bychom chtěli obměnit herní prvky a věnovat tak tyto peníze do opravy, renovace a celkového zlepšení stavu," řekla Veronika Dudová, ředitelka Klokánku Chabařovická.

Zabruslit si bude moci během následujících měsíců i široká veřejnost. A tak jsme se místních dětí nemohli nezeptat, jak se na bruslení pod širým nebem těší.

anketa

"U nás bude ještě jedno kluziště v rámci koupaliště Ládví. Bude to celou zimu přes všední dny hlavně pro děti ze základních škol a jinak obecně pro veřejnost," řekl Ondřej Gros.

Přes celou zimu je připraven i pestrý doprovodný program v podobě nejrůznějších soutěží a diskoték na ledě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu