• Načítám...
>

Praha 8 jako jedna z prvních rozsvítila strom

  • 27. listopadu 2019,
  • 22:59,
  • PRAHA 8,
  • Ladislav Jakub

Jako jedni z prvních v Praze rozsvítili letošní vánoční strom v Praze - Libni. S předstihem tak v osmé městské části začal advent. Slavnostního zahájení se u stromu na Elsnicově náměstí pod Libeňským zámkem zúčastnily stovky lidí. Rozsvícení doplnilo i hudební vystoupení dětí ze Základní školy Palmovka 8.

Reklama

Světelné řetězy, svíčky, velké bílé koule, vločky nebo svítící tyče ozdobily vánoční strom na Elsnicově náměstí v Praze - Libni. Praha 8 tak patří mezi první místa v hlavním městě a nejen tam, kde už vládne vánoční atmosféra. Vánoční strom v prostoru pod Libeňským zámkem a u říčky Rokytky pochází z nedalekých Čimic.

"Tady rozsvěcíme strom od manželů Dobšíků z Čimic. Má 10 metrů, 27 let a rostl u nich na zahradě. Vlastně rozsvěcíme první strom, protože v Libni byl první vánoční strom rozsvícen v roce 1812," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"První vánoční strom v Čechách byl rozsvícen na nedalekém tehdy stojícím zámečku Šilboch v roce 1812. Tehdy ředitel Stavovského divadla, pan Liebich, svůj strom přivezl z Německa a tuto tradici do Čech přivezl," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Většina vánočních stromů pochází z území Prahy 8.

"My se snažíme stavět stromy, které máme právě z MČ Praha 8 nebo z nedalekého okolí. V Karlíně máme strom chaberský, tady máme čimický," řekl Michal Švarc.

Starosta MČ Praha 8 popřál obyvatelům Prahy 8 hlavně lásku a zdraví.

"Všichni máme rádi Vánoce, protože jsou to svátky klidu a měli bychom se mít především rádi. Já mám přání, aby byli v Praze 8 všichni spokojení, aby se jim tady líbilo, aby tady rádi bydleli," řekl Ondřej Gros.

Slavnostní rozsvícení jednoho z prvních letošních vánočních stromů nejen v Praze doplnilo hudební vystoupení dětí ze ZŠ Palmovka 8. Program byl tématicky zaměřen na adventní očekávání a vánoční svátky. Představili se např. i houslisté nebo klavírista.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu