• Načítám...
>

Na koupaliště Ládví zavítala ďábelská stvoření

  • 6. prosince 2019,
  • 12:28,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Reklama

Už třetím rokem se veřejnosti otevřelo lední kluziště na koupališti Ládví. I tentokrát je po celou zimu připraven doprovodný program.

"Určitě tady bude u toho bruslení vždy nějaká zábava, diskotéka na ledě a podobně. To samé na ZŠ Glowackého. Jinak ta kluziště slouží především naším dětem ze základních škol dopoledne, kdy to není pro veřejnost, a odpoledne je to pro veřejnost," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

V den svátku sv. Mikuláše čekala na malé i velké diváky ohnivá show. Návštěvníci tak mohli vidět vystoupení plné náročných triků a cviků s tímto živlem.

"Ohnivou show máme skutečně rozdělenou do 3 částí. První se skládá z točení ohně, další z plivání a třetí právě finišujeme tím velkolepým, což jsou ty komety," řekl Tomáš Kršně, člen skupiny Lumatoal.

Tímto ale tato událost nekončila. Naopak. Hlavním hřebem večera byl příjezd tzv. krampusáků na pekelném stroji, kteří přišli na svůj souboj o hříšníky se samotným pánem Bohem. Největší zájem vzbuzují samotné masky těchto čertů, které jsou vyráběny mistry svého řemesla.

anketa

Původně tyto postavy pocházejí z rakouského a jihoněmeckého folklóru. Podle pověsti krampus doprovázel sv. Mikuláše a trestal zlobivé děti. 22. prosince se však proměnil zpět na lidskou bytost a na vše zapomněl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu