• Načítám...
>

Praha 8 připravila tradiční adventní koncerty

  • 18. prosince 2019,
  • 22:56,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční adventní koncerty si mohli i letos užít obyvatelé Prahy 8. Pro ně byla připravena série vystoupení v Libeňském zámku. Poslechnout si tu lidé mohli například klarinetové kvarteto.

Reklama

Praha 8 připravila v předvánočním čase pro své obyvatele adventní koncerty. Ty se konaly tradičně v prostorách Libeňského zámku a zaměřené byly zejména na klasickou hudbu.

"MČ Praha 8 pořádá letos už 17. ročník adventních koncertů. Snažíme se vybírat účinkující tak, aby měli nějakou souvislost s Prahou 8, takže např. vystoupil komorní smyčcový orchestr ZUŠ Taussigova," řekl Vladimír Slabý, vedoucí Odboru kultury MČ Praha 8.

Na poslední letošní adventní koncert připravila Praha 8 vystoupení dívčího klarinetového kvarteta Cantarina Clarinete.

"Skládáme se ze 3 B klarinetů a jednoho basklarinetu. Protože je to dnes poslední adventní koncert, tak nebudou chybět vánoční koledy, ať už české nebo zahraniční. Bude to třeba představitel Adam Václav Michna z Otradovic, který má krásné koledy. Takže jeho písně zazní. A lidové, které si s námi doufám posluchači zazpívají," řekla Věra Kestřánková, členka Cantarina Clarinete.

Adventní koncerty na Libeňském zámku jsou mezi obyvateli MČ Praha 8 oblíbené a málokdy se stane, že by zůstaly nevyprodané.

"Adventní koncerty mají velký úspěch. Je to tradiční akce vždy před Vánoci, takže po vstupenkách se víceméně zapráší. Ptají se nás už dlouho dopředu diváci a zájemci na to, kdy co bude, jak to bude, takže se diváci, obyvatelé Prahy 8, na tyto koncerty těší," řekl Vladimír Slabý.

V tradici adventních koncertů bude MČ pokračovat i v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu