• Načítám...
>

V Libeňském zámku uvidíte Hlavu za hlavou

  • 13. ledna 2020,
  • 22:06,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

V Libeňském zámku je k vidění výstava Hlava za hlavou. Na ní představuje svou tvorbu známá televizní dabérka Radka Přibyslavská. Expozice nabízí k vidění portréty mužů i žen, které autorka vytvořila během uplynulých let

Reklama

Na chodbách Libeňského zámku v Praze 8 můžete vidět novou výstavu.

"Co tedy návštěvníci na této výstavě všechno najdou?"

"Najdou hlavy. Hlavu za hlavou. Tak se moje výstava jmenuje. Je to kolekce portrétů, protože jsem nějak zjistila, že to mě tak nějak těší a baví nejvíce," řekla Radka Přibyslavská, výtvarnice.

Autorkou děl je dabérka Radka Přibyslavská.

"Barvy jsou akrylové a občas používám anilinky a plátno, většinou velký formát. A metoda, protože jsem amatér, tak si snad mohu i dovolit metody nemít natolik profesionální, abych o nich mohla říci, že to je třeba sem tam plesk. Všechno je to jen pocitová záležitost a tvořím proto, že mě to baví. Tvořím převážně doma v kuchyni," řekla Radka Přibyslavská.

A proč právě hlavám se ve své tvorbě Radka Přibyslavská věnuje?

"Neumím malovat abstrakty, neumím krajinky, nebo se mi do nich nechce, pořád tam něco vidím. A někdo mi snad říkal, že to je o komunikaci, že ráda komunikuji s lidmi. Momentálně dělám hlavy, možná za rok budu dělat nohy. Já nevím," řekla Radka Přibyslavská.

Nás zajímalo i to, podle jakých hlav Radka Přibyslavská svoje díla namalovala.

"Imaginární, někdy přesvědčení k tomu, aby mi stáli modelem, což je někdy moje dcera, ale ve většině případů se mi to nepovede, takže čistě imaginární, jsou to jen představy," řekla Radka Přibyslavská.

Výstavu Radky Přibyslavské Hlava za hlavou můžete na chodbě Libeňského zámku vidět až do 21. února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu