• Načítám...
>

I tento rok mohou senioři v Praze 8 cvičit zdarma

  • 17. ledna 2020,
  • 22:24,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

I tento rok mohou senioři žijící v Praze 8 navštěvovat cvičení pod vedením profesionálního lektora zdarma. Lekce probíhají jednou týdně v centru RoSa. O tyto hodiny je velký zájem. Atmosféru tréninku zachytil náš štáb.

Reklama

MČ Praha 8 pořádá pro seniory velký počet akcí zdarma. Jednou z nejvyhledávanějších je cvičení pod dohledem profesionální lektorky v centru RoSa. Právě tady se koná trénink každý pátek od 10:00.

"Je to zaměřené na zpevnění břicha, používáme k tomu dech, takže hodně dýcháme," řekla Kristýna Pražáková, lektorka.

Cílem je protažení a posílení celého těla, zvýšení kondice či redukce váhy a otoků. Na hodiny mohou docházet i osoby, které mají částečně omezenou pohyblivost.

"Jedná se o cvičení, které se skládá z rehabilitačních cviků, které používají i fyzioterapeuti. Je to uzpůsobené pro seniory tím způsobem, že se každý cvik dá nějak modifikovat, takže nemusíme klečet, můžeme se opřít o židli, používáme expandéry, takže takové ty natahovací gumy, nebo ručník, takže se protahujeme tímto způsobem," řekla Kristýna Pražáková.

Společné cvičení vyhledávají senioři nejen kvůli svému zdraví, ale i proto, že se zde mohou setkat se svými přáteli.

anketa

Vzhledem k vysokému zájmu je nutné se předem objednat. Podrobné informace naleznou zájemci na webových stránkách radnice Prahy 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu