• Načítám...
>

Karlín přivítal tradiční masopustní průvod

  • 15. února 2020,
  • 13:34,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Už po 17. se v osmé městské části konaly tradiční oslavy konce zimy. Na programu nechyběl oblíbený masopustní průvod, bohatý na nejrůznější kostýmy a masky. Vedle bohatého doprovodného programu, kde nechyběla řada kapel, divadel a kouzelníků, se také dobře jedlo a pilo, jak se na správný masopust sluší a patří.

Reklama

Praha 8 přivítala tradiční masopustní průvod. A přesto, že se tato akce konala už posedmnácté, tak se letošních ročník od těch předchozích přeci jen v něčem lišil.

"Já si myslím, že je to hlavně počasím, protože letos máme počasí vyloženě jarní. A myslím, že to bude pro lidi velmi příjemné, protože dnes se opravdu dá být venku a hodovat, veselit se," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

A bylo vidět, že lidé se bavili opravdu hodně. A to hlavně nejrůznějšími kostýmy a maskami. Masopust si tak patřičně užili.

anketa

A aby se přeci jen návštěvníci masopustu náhodou ani chvíli nenudili, připravili pro ně pořadatelé bohatý doprovodný program.

"Tady v Kaizlových sadech nejprve začínají folklóristé, tedy náš folklórní soubor Šarvanci. Následovat bude bubenická show. A potom, až proběhne slavnostní akt a rituály, které masopust otevřou, tak se průvod odebere na Karlínské náměstí," řekl Libor Bezděk, ředitel Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy.

A tam se pro změnu hojně pilo a hodovalo, jak se na oslavy konce zimy sluší a patří. Takový byl tedy letošní karlínský masopust a my se na něj budeme těšit zase příští rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu