• Načítám...
>

Tříkrálový trh v Ládví pomohl dětem

  • 22. února 2020,
  • 15:36,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Praha 8 uspořádala v Kulturním domě Ládví Tříkrálový trh pro dobrou věc. Zájemci si mohli vybrat hračku či oblečení pro své ratolesti. Vybrané peníze poputují na Fond ohrožených dětí Klokánek.

Reklama

Do pondělí 24. února mohou lidé nakupovat dětské hračky či oblečení na Tříkrálovém trhu v Kulturním domě Ládví. Zároveň tím podpoří dobrou věc - vybrané peníze totiž poputují na Fond ohrožených dětí, konkrétně neziskové organizaci Klokánek sídlící v Praze 8.  Tuto charitativní akci pořádá radnice osmé MČ už od roku 2011.

"Prvopočátky téhle akce spadají do roku 2011, kdy vlastně na mateřských a základních školách MČ Praha 8, byly sbírky oblečení a hraček a poté v lednu 2012 na to navázal bleší trh a my jsme pak na to dále navázali a stala se z toho hezká tradice," říká místostarosta MČ Praha 8,  Tomáš Tatranský. 

Většina  těchto užitečných věcí pro děti pochází z místních mateřských a základních škol.  Na sběru participovala i příspěvková organizace osmička pro rodinu. 

"Dbáme na to, aby hračky a kusy oblečení byly dobře vybrané a aby byla zachována jistá kvalita.  V podstatě za dobrovolný obnos peněz, si zde lidé mohou přijít a vybrat hračku či jinou věc a přispějí tolik, kolik uznají za vhodné," doplnil místostarosta MČ Praha 8,  Tomáš Tatranský. 

anketa 

Tuto už tradiční událost vyhledává rok od roku stále více zájemců, kteří rádi tímto způsobem pomáhají.  V minulém roce se podařilo vybrat nejvyšší částku v historii a to necelých 39 tisíc korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu