• Načítám...
>

Billboardy v Holešovičkách zřejmě nadobro zmizí

  • 26. února 2020,
  • 11:13,
  • PRAHA 8,
  • Lenka Castillo

Billboardy v Holešovičkách, které dlouhodobě znepříjemňovaly život občanů žijících nejen v jejich těsné blízkosti, asi nadobro zmizí. A stát by se tak mohlo už na jaře. Více v následující reportáži.

Reklama

O klidné noci si obyvatelé vilové čtvrti u frekventované silnice v Holešovičkách v osmé městské části mohli poslední roky nechat jen zdát. Je ale i další občany, jejichž příbytky jeden z hlavních tahů lemuje, ruší nejen hluk z projíždějících aut, ale donedávna jejich spánek narušovala světla z reklamních poutačů. Světelná monstra jim zářila přímo do oken. Nyní se zdá, že už je tomu navždy konec. Za jejich odstranění se postavila radnice Prahy 8 na základě iniciativy spolku Holešovičky pro lidi, který na světelný smog dlouhodobě upozorňoval.

  "Maximální zásluha, kterou si můžou připsat, jsou lidé z Holešoviček, a pak samozřejmě MČ Praha 8, která nám v konečném důsledku pomohla s tím, aby ty billboardy byly nakonec vypnuty," řekl  Michal Trník, předseda spolku Holešovičky pro lidi.

  "Jsme rádi, že se to podařilo posunout do nějaké fáze, kdy je v současné době tento billboard vypnutý a věříme, že se podaří i odstranit tu stavbu,"  řekl Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8.

Provozovatel měl stavební povolení do konce roku 2019. Doklad o jeho prodloužení radnici osmičky neposkytl. Ta mu proto vypověděla smlouvu. 

  "My samozřejmě na výpovědi trváme, výpověď je platná podle našich právníků, a ten stojan tam nemá co dělat,"  dodal Tomáš Slabihoudek. 

Poutače přestaly svítit v polovině února. Pravděpodobně na příkaz stavebního úřadu. Na odstranění billboardů má provozovatel nyní čas zhruba do jara.

  "Já jsem hrozně rád, že ten billboard už nesvítí, a že občané v ulici V Holešovičkách můžou konečně klidně spát a ráno se vzbouzejí bez toho, aby jim svítil billboard do oken,"  pochvaloval si Michal Trník.

Co se týče dalších kroků stavebního úřadu, je vše už nyní na něm. V každém případě, pokud provozovatel nemá právní titul k užívání pozemku, další stavební povolení by už získat neměl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu