• Načítám...
>

Radní Prahy 8 světelnou závoru rezolutně odmítají

  • 26. února 2020,
  • 11:01,
  • PRAHA 8,
  • Lenka Castillo

Radní Prahy 8 jako první vyslovili nesouhlas se stavbou regulačního semaforu z Bohnic do Tróji. Obávají se nárůstu dopravní zátěže na komunikaci Lodžská a K Pazderkám. Neúnosná dopravní situace by podle nich byla také v ulicích Čimická, Zenklova a V Holešovičkách. Realizace navrženého dopravního opatření dlouhodobě prosazuje MČ Praha - Troja. Více podrobností zjišťovala Lenka Castillo.

Reklama

Světelná závora s regulačním semaforem - takové dopravní opatření by se mělo realizovat v úseku z Bohnic do Tróji. To se ale v žádném případě nelíbí radním Prahy 8, kteří v něm nevidí řešení, nýbrž komplikace, které tak podle nich nastanou nejen pro běžné řidiče, ale také pro MHD.   

"V Praze 8 už máme zkušenost z roku 2017, kdy tam byl instalován zákaz vjezdu z Bohnic do Tróje, a znamenalo to tehdy totální dopravní kolaps směrem do Kobylis, totální omezení autobusů z Bohnic dolů do Kobylis a samozřejmě obrovské dopravní omezení pro občany Prahy 8, především Bohnic," zdůraznil starosta MČ Praha 8 Ondřej Gros (ODS).

Radní Prahy 8  prý nyní mají ve svém odmítavém postoji významné spojence. S realizací nepospíchá například Technická správa komunikací. Právě ta projekt světelné závory, což by měl být  přenosný semafor plus informační tabule a upravení vodorovného dopravního značení, připravila na základě pokynu z magistrátu.

Tento projekt jsme předali k posouzení, rozhodovacím orgánem je příslušný státní úřad, což je Praha 7. Do té doby nebudeme projekt realizovat, řekla mluvčí Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) Barbora Lišková.

Jako nevhodné vnímá toto opatření i Policie ČR. Všechna proti a nevýhody zmínila v tomto dopise. 

"Vedení magistrátu by především mělo respektovat stanovisko policie, stanovisko své akciové společnosti Technické správy komunikací (TSK), a především nepreferovat menšinu před většinou. V Bohnicích žije několik desítek tisíc lidí, v městské části Trója pár tisíc, takže to by rozhodně měl zohlednit," doplnil starosta osmičky Gros.

Iniciativa postavit světelnou závoru vzešla od městské části Praha Trója, která chce podle starosty omezit dopravu přes své území.

"Pokud bychom ale takto k tomu přistoupili všichni v Praze 8, tak se v té Praze nehne vůbec nikdo," dodal na závěr Gros. 

Nyní tedy bude podle Technické správy komunikací (TSK) záležet na rozhodnutí jiných a může se také stát, že k realizaci nikdy nedojde.








Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu