• Načítám...
>

Pivní kola už nesmí do Karlína

  • 12. března 2020,
  • 13:13,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Od března platí zákaz vjezdu pivních kol do širšího centra Prahy. Jejich provozovatelé ale tuto turistickou atrakci nabízejí dál, přesunuli ji do jiných částí Prahy. Nově se objevily např. v Karlíně. Ani tady ale nejsou vozítka vítána.

Reklama

Po zavedení zóny zákazu vjezdu pro tzv. pivní kola do širšího centra Prahy se tato vozítka přesunula do ulic Karlína. Na to okamžitě zareagovala radnice Prahy 8, která nainstalovala značky zakazující vjezd kol širších 1,2 metru.

"My jsme přistoupili k instalaci těchto značek, protože jsme vnímali žádosti občanů a obyvatel Karlína, že se jim to nelíbí. Pivní kola tu skutečně dělaly nepořádek a zdržovaly dopravu. Proto jsme přistoupili k tomuto razantnímu kroku," říká Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8.

"Vytyčili jsme ta místa, kde by značky měly být. Projednali jsme to skutečně bleskurychle s dopravní policií a vyvěsili toto opatření na úřední desce. Dnes, 2 týdny po tom, co se tady v Karlíně pivní kola objevila, jsme osadili značky," říká Martin Jedlička, předseda komise pro dopravu MČ Praha 8.

Značky byly instalovány do oblastí ulic Thámova, Pernerova, Sokolovská nebo Šaldova. Na dodržování zákazu bude dohlížet Městská policie hl. m. Prahy.

"Pražští strážníci to nemohou řešit na místě. V rámci správního řízení může být uložena pokuta až 2000 korun," říká Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy.

Praha 8 bude o dalším postupu jednat s magistrátem. Výsledkem by mohlo být zavedení celopražské zóny zákazu vjezdu těchto vozítek.

"V tuto chvíli je to dočasné značení. S magistrátem nyní řešíme zavedení celopražské zóny, která by obsahovala Prahu 8 i okolní městské části. Vidíme to jako lepší řešení pro zákaz těchto vozítek," říká Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8

Právě to je podle vedení Prahy 8 jediný způsob jak zabránit přesunu pivních kol do dalších ulic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu