• Načítám...
>

Pod ulicí Čuprova vede nový podjezd pro cyklisty

  • 19. května 2020,
  • 19:05,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Technická správa komunikací v letošním roce postaví a opraví desítky kilometrů tras pro cyklisty. Nejnáročnější stavbou, kterou právě dokončila, je podjezd na cyklostezce A26 pod mostem v ulici Čuprova.

Reklama

Cyklostezka A26 vedoucí z Libně přes Hloubětín až do Horních Počernic má nový podjezd. Ten se nachází pod frekventovanou Čuprovou ulicí.

"Místo na kterém se nacházíme, se na první pohled zdá, že není tolik frekventované, ale opak je pravdou. Je to páteřní cyklostezka, je tady možné o víkendu vídat průvody cyklistů, rodičů s dětmi. A každý kdo si to zkusil postaru - byl tady velmi nebezpečný podchod, říká generální ředitel TSK, Jozef Sinčák.

Nový podjezd ale veškeré nebezpečí eliminuje. Kromě trasy pro cyklisty se upravovalo i koryto říčky Rokytky. Město tak muselo o finální podobě jednat s Povodím Vltavy.

"Aby se to sem vešlo, aby to splňovalo protipovodňové normy. Za mnou vidíte, že nejdříve je zábradlí, pak jsou balisety. Právě ty balisety jsou tam kvůli tomu, že by zábradlí tvořilo bariéru a mohli by se tu zachycovat klády a různý materiál," komentuje náměstek, Adam Scheinherr.

K tomu by mohlo dojít, kdyby se Rokytka rozvodnila. S výslednou podobou podjezdu jsou spokojení zástupci jak prahy 8, tak Prahy 9.

"Součástí té stavby byla i revitalizace mostu, takže to také vítáme. A když se to takhle spojilo, dvě věci v jedno, tak jsme za to rádi, dodává radní Prahy 8, Tomáš Slabihoudek.

"Je to zdánlivě krátký úsek, ale je to strašně důležité v tom, že ta část je dneska bezpečnější. A právě ta bezpečnost, to byl jeden z těch nejožehavějších problémů téhle trasy," uzavírá místostarosta Prahy 9, Tomáš Portlík.

Celá investice vyšla na 48 milionů korun. Na infrastrukturu pro cyklisty letos město vynaloží celkem 170 milionů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu