• Načítám...
>

Děti z Prahy 8 se vrátily zpět do škol

  • 25. května 2020,
  • 21:58,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Do školních lavic se po rozvolnění vládních opatření vrátily také děti z Prahy 8. Těch na první stupeň základních škol dorazila téměř polovina. Při výuce se musela dodržovat stanovená pravidla.

Reklama

Téměř polovina žáků prvního stupně se po rozvolnění vládních opatření vrátila do lavic základních škol. Výuka tu probíhá za podmínek stanovených ministerstvem zdravotnictví a ministerstvem školství.

"My se snažíme jednak o dodržení hygienických opatření. Dodržení 15 dětí a pak jsme se snažili o to, aby stejný ročník byl pospolu. Máme to tak, že už samotný příchod do školy je rozdělený po čtvrt hodině. Takhle se vystřídají 4 skupiny, takže vlastně do školy jdeme během hodiny. Paní učitelky si děti odvádí do tříd. Průběžně dbáme na veškerá hygienická opatření, dezinfekce před obědem atd. Děti mají oddělené lavice, ty učebny jsou tomu uzpůsobené," říká Irena Trojanová, ředitelka ZŠ Bohumila Hrabala.

Městská část zásobila školy nadstandardním množstvím ochranných pomůcek. Každý ze zaměstnanců obdržel ochranný štít a dostatečný počet roušek. Dodány byly také dezinfekce.

"Nejen, že mají dostatek litrů, ale mají i dostatek rozstřikovačů. Proběhne ještě jedna vlna distribuce, budou to bezdotykové dávkovače dezinfekce. Toto jsme nakoupili centrálně, školy si následně v rámci svých provozních rozpočtů dokoupily případně další dávkovače atd. Dále jsme zajistili instalaci plexiskel, která bude realizována," říká Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8.

Tato plexiskla budou ve školách instalována u výdejen jídla nebo na recepcích. Tímto se městská část připravuje na případnou druhou vlnu epidemie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu