• Načítám...
>

Praha 8 vyhlásila své nejlepší sportovce roku

  • 11. června 2020,
  • 22:40,
  • PRAHA 8,
  • Žaneta Filípková

Na Libeňském zámku v obřadní síni se konalo vyhlášení 4. ročníku soutěže Sportovec roku. Oceněni byli sportovci jak žákovských, tak juniorských kategorií nebo i dospělí sportovci.

Reklama

Městská část Praha 8 už po čtvrté vyhlásila Sportovce roku a to hned v několika oblastech. 

"Je to snaha městské části ocenit své sportovce, od těch mladých žáčků až po dospělé sportovce. Sportovci a sport je obecně výborná činnost, nejenom, že je zdravý, ale i vychovává. A myslíme, že si to, jak žáčci, tak dospělí trenéři zaslouží jednou ročně, aby na ně někdo pomyslel a dal jim cenu, protože je to motivující a my si jich obrovsky vážíme," říká starosta Ondřej Gros.   

Trenérkou roku se stala Bára Ptáčková, která vychovala přes 52 mistrů České republiky ve sportovním aerobiku. 

"No já mám hroznou radost, protože my na Praze 8 děláme aerobik přes 30 let a takhle anketa je samozřejmě něco co nás motivuje, inspiruje do dalších dnů, tréninků a měsíců. Takže určitě děkujeme Praze 8," říká trenérka Barbora Ptáčková. 

Sportovní legendou Prahy 8 je nově nezapomenutelný boxer Rostislav Osička. Dlouholetý trenér, který se zaměřuje na pomoc problémové mládeže. Sportovec, který má na svém kontě přes 200 medailí.

"Tak já si toho nesmírně vážím, jelikož ocenění jsem dlouho nedostal. Mám roky, šedesát čtyři let. Věnuji se mládeži i dospělým hodně let. Hodně boxujeme, máme hodně tréninků, " říká boxer Rostislav Osička.  

Zastupitelé Prahy 8 rozhodně nezapomínají na sportovní aktivity dětí a mládeže. Snaží se je podporovat v mnoha směrech.

"Tak každoročně v grantovém řízení rozdělujeme peníze na podporu sportu, především dětí a mládeže. Zrovna teď budou granty schvalovány. Já to považuji za nutnost v dnešní době, protože  děti sedí doma u počítačů a my bychom je rádi  dostali na ty hřiště," říká starosta MČ Praha 8. 

Součástí slavnostního večera byl i kulturní program v podání Dětského baletu Praha nebo Konzervatoře Jaroslava Ježka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu