• Načítám...
>

Praha 8 poskytne podnikatelům slevu na nájemném

  • 8. července 2020,
  • 21:31,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Podnikatelé a živnostníci v Praze 8 nebudou muset platit plné nájemné za nebytové prostory, které vlastní radnice. A to za dobu trvání krizových opatření. Poskytnutí slevy nájmu schválili radní městské části.

Reklama

Praha 8 chce ulehčit místním podnikatelům. Vedení radnice se proto rozhodlo poskytnout slevu na nájemné těm, kteří provozují svou činnost v nebytových prostorách městské části.  

"Na posledním zastupitelstvu městské části jsme schválili program pro podnikatele, kteří jsou v prostorách městské části. Jedná se o program, který umožňuje slevu 50 % z nájemného v případě uzavření provozovny nebo 30 % z nájemného v případě omezení provozu v důsledku vládních nařízení," uvedl radní MČ Praha 8, Tomáš Slabihoudek.

Provozovatelům bude přiznána sleva za tři měsíce. Tedy za duben, květen a červen. S tím, že pomoc by se měla týkat zhruba 400 provozoven.

"Podnikatelé budou obesláni městskou částí, kde budou mít výzvu a dostanou radu jak postupovat a budeme rádi, když se přihlásí," dodal radní MČ Praha 8, Tomáš Slabihoudek.

Praha 8 zároveň plánuje zjednodušit systém podávání žádostí tak, aby pro zájemce byla administrativa co nejjednodušší a nejrychlejší. 

"Snažili jsme se to maximálně zjednodušit. Budou to maximálně tři, čtyři papíry. Jak se říká: "kdo rychle dává, dvakrát dává", takže se pokusíme to udělat, aby to bylo co nejrychleji," doplnil radní MČ Praha 8, Tomáš Slabihoudek

Podnikatelé mohou žádosti podávat do konce září tohoto roku a následně potom mohou od státu žádat o další 50 % slevu v rámci vládního programu Covid nájemné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu