• Načítám...
>

Praha 8 usiluje o větší bezpečnost u stanic metra

  • 10. července 2020,
  • 14:57,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros odeslal pražskému primátorovi a řediteli pražské městské policie žádost o navýšení počtu strážníků ve vybraných lokalitách Prahy 8, zejména v okolí stanic metra. Podle ředitele městské police hl. m. Prahy však k navýšení už došlo a stížnosti na bezpečnost je minimální. Situací se bude ještě zabývat vedení pražského magistrátu.

Reklama

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros odeslal pražskému primátorovi a řediteli pražské městské policie žádost o navýšení počtu strážníků ve vybraných lokalitách Prahy 8, zejména v okolí stanic metra. Svou žádostí reagoval na zvyšující se počty stížností na bezpečnostní situaci v okolí stanic metra Florenc, Ládví, Kobylisy a Palmovka. 

"Jsem přesvědčen, že na základě toho dopisu došlo k mírnému navýšení počtu strážníků a že jsou vidět. A myslím si, že je důležité, aby působili především preventivně v tom, když jsou v ulicích vidět. My prostě potřebujeme prevenci, ne aby fungovali jako dopravní policie," uvedl důvody starosta MČ Prahy 8, Ondřej Gros. 

Podle ředitele Městské policie hl. m. Prahy, Eduarda Šustra, došlo k navýšení počtu strážníků už v minulém roce. A počet přestupků se za posledních 12 měsíců nezvýšil.  

"Nevím co pana starostu vedlo k napsání tohoto dopisu v tuto dobu. Ve své podstatě my tu zvýšenou činnost vykonáváme už od loňského roku. Nechal jsem si svým obvodním ředitelem pro Prahu 8 doložit, jaká je tam ta situace v současné době, i za posledních 6 měsíců. On mi jednoznačně potvrdil, že je mnohem stabilnější, než v předchozím roce," dodal ředitel Městské policie hl. m. Prahy, Eduard Šuster.

Zároveň městská část reagovala v dopise na vrácení služebního vozu, který radnice Prahy 8 koupila a zapůjčila místním strážníkům. Ten sloužil devět let jako mobilní služebna a zároveň prostředek prevence kriminality právě v exponovaných místech. 

"Pokud bude ta mobilní služebna, kterou jsme my poskytli, nahrazena pěšími strážníky, bude to jenom dobře. Protože si myslím, že to je hlavní práce městské policie, tzn. udržovat veřejný pořádek. A až poté se věnovat dalším věcem, jako je parkování či veřejná doprava," uvedl starosta MČ Prahy 8, Ondřej Gros. 

"Nakonec po nějakém týdnu jednání padla dohoda, že vozidlo zůstane na úřadu městské části a bude využito jejich bezpečnostním odborem, čili nebylo to rozhodnutí městské policie hl. m. Prahy," dodal ředitel Městské policie hl. m. Prahy, Eduard Šuster. 

Pražský magistrát se zatím oficiálně k dopisu starosty Prahy 8 nevyjádřil. Podle starosty Ondřeje Grose je současná situace uspokojivá a pokud se nezhorší, nebude znovu apelovat na navýšení počtu strážníků v této městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu