• Načítám...
>

Stavba skautské klubovny v Praze 8 byla zahájena

  • 12. srpna 2020,
  • 15:02,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Na jaře příštího roku budou moci využívat novou a útulnou klubovnu desítky skautů z Prahy 8. Ta vznikne v areálu MŠ Dolákova. V současné době byla zahájena stavba.

Reklama

Praha 8 ve spolupráci s místním skautským oddílem Stopaři usilují už několik let o postavení nové klubovny, kde by vzniklo kvalitní zázemí pro členy ve věku 6 až 12 let. Po náročném a dlouhém plánování se konečně podařilo tento záměr schválit. 

"V rámci vyjednávání tady na radnici to jednoduché nebylo, protože těch projektů tady je celá řada. Máme tzv. Zásobník projektů. Nicméně vzhledem k tomu, že jsme vnímali velkou potřebu, měli jsme i zpracovanou projektovou dokumentaci, tak nám přišlo škoda, abychom trošku nezatlačili a tento projekt nedali mezi realizovatelné," řekl Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8. 

Na výstavbě nové a útulné klubovny se už začalo pracovat. V areálu MŠ Dolákova, která sídlí v Bohnicích, zahájili pracovníci stavební firmy nezbytné výkopové práce. Projekt počítá s jednopatrovou budovou, která svým pojetím zapadne do místní zástavby. 

"Klubovna by měla vytvořit zázemí pro 40 malých skautů + vedoucí. Mělo by tam být sociální zázemí, kuchyňka a tak dále. Ta budova se svým architektonickým charakterem bude dobře zapadat do toho prostředí, protože se jedná o stavbu, která je koncipovaná pro to panelákové prostředí, takže nejde o žádnou loveckou chatu vhodnou do lesa," řekl Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8. 

Tento záměr se podařilo realizovat i díky podpoře hlavního města, které přispělo 11 miliony korun. 

"My plánujeme proinvestovat zhruba 17. Aktuální informace jsou takové, že se tam našlo něco v podloží, což asi způsobí více práce. Nicméně pohybujeme se v tomto řádu," řekl Tomáš Tatranský. 

Pokud půjde vše podle plánu, novou klubovnu budou moci skauti využívat už na jaře příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu