• Načítám...
>

Zákaz pivních kol v Karlíně stále platí

  • 27. srpna 2020,
  • 21:58,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Od března platí zákaz vjezdu pivních kol do širšího centra Prahy. Ten byl ale po necelém půl roce soudem zrušen. Pivní kola i nadále nesmí do Karlína. Zákaz jejich provozu tu na jaře vydala radnice Prahy 8.

Reklama

I přes to, že soud zrušil zákaz pražského Magistrátu týkající se pivních kol v centru Prahy, v Karlíně toto nařízení stále platí. Radnice ho tu zavedla v březnu tohoto roku.

"My máme v Karlíně vlastní stanovení od Odboru dopravy v zákazu těchto cyklo - vozítek, které je platné do konce roku 2020 a po diskuzích na Odboru dopravy bude pravděpodobné, že se tento zákaz bude prodlužovat, protože byly stížnosti v tom březnu, když se nám sem nahrnula tato kola, zdržovala provoz a nelíbila se občanům," řekl Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8. 

Pokud by ale k prodloužení zákazu nedošlo, má Praha 8 připravenou záložní variantu, jak nadále zamezit provozu těchto pivních kol.

"My teď jednáme s magistrátem hlavního města Prahy, který by měl stanovit znovu tuto úpravu, s tím, že by tam byl zahrnutý už i Karlín, takže věříme, že to udělají tak, aby to vyhovělo všem požadavkům, které na to klade soud," řekl Tomáš Slabihoudek. 

Radnice osmé Městské části je také připravena vydat zákaz provozu těchto zařízení i v dalších lokalitách, pokud by se do nich pivní kola přesunula, podobně jako na jaře do Karlína.

"My musíme mít požadavky od těch občanů, musíme to mít dobře odůvodněné," řekl Tomáš Slabihoudek. 

V tomto případě se stačí obrátit na Odbor dopravy Prahy 8, který se podnětem bude zabývat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu