• Načítám...
>

Libeňský zámek oslavil 250 let od přestavby Marií Terezií

  • 30. srpna 2020,
  • 10:35,
  • PRAHA 8,
  • Markéta Frydrychová

Nádvoří Libeňského zámku patřilo oslavám. Ty se nesly v duchu 250 let od přestavby Libeňského zámku do současné podoby. Celou akci doplnil příjezd významné panovnice Marie Terezie.

Reklama

Kovář, keramik, ale také přehlídka dobových kostýmů. Takové byly Libeňské slavnosti, které se konaly ku příležitosti výročí 250 let od přestavby Libeňského zámečku.

"Libeňské slavnosti pořádá MČ Praha 8 tady na nádvoří Libeňského zámku. Já jsem nadšený, že přišlo tolik lidí, protože končí prázdniny. Já to mám velmi rád, protože se tu potkám s mnoha lidmi které znám, protože jsem celoživotní "Libeňák", ale i s těmi, které neznám a popovídáme si. Myslím si, že je to nejlepší kontakt lidí z radnice s občany," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"Já představuji purkmistra Starého Města pražského Jana Václava Blažeje Friedricha z Friedenberku a Marie Terezie ho zmocnila, aby tu rekonstrukci provedl za její peníze - konkrétně za 40 tisíc zlatých a přijela se právě v tento den podívat, jak s jejími penězi naložil. Jestli si koupil jen skvostný šat a nebo tu opravdu něco utratil za tu stavbu. Já si myslím, že s veškerou odpovědností budu Marii Terezii skládat účty a snad za to budu i odměněn," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

Program akce doplnil příjezd Marie Terezie, kterou doprovodil její poslední syn Maxmilián František. A tak nás zajímalo, jestli občané Prahy 8 znají tuto významnou panovnici.

anketa

Během odpoledne mohli návštěvníci zavítat také do prostor Libeňského zámku, kde pro ně byly připravené komentované prohlídky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu