• Načítám...
>

Ďáblický háj ovládli skřítkové a víly

  • 10. září 2020,
  • 18:37,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Pohádkový les patří mezi nejoblíbenější akce pro děti, které pořádá MČ Praha 8. Na malé návštěvníky čekalo i tentokrát mnoho dobrodružství i legrace.

Reklama

Ďáblický háj, blízko Vozovny Kobylisy, se i letos proměnil v Kouzelný les. Tuto tradiční a oblíbenou událost, určenou zejména pro děti, zde uspořádala MČ Praha 8. Tentokrát les ovládli víly a nezbední skřítkové. 

"Jedná se o třináctý ročník této naší krásné tradice Kouzelného lesa v Ďáblickém háji. Je sice trochu chladno, nicméně chůzí se děti zahřály. Dopoledne tudy prošlo 215 dětí z našich mateřských škol. Odpoledne pokračuje akce pro naše občany, zejména tedy pro rodiče s dětmi. Napočítal jsem, že se zúčastnilo devět našich mateřských škol a je pravda, že podobné outdoorové aktivity, jsou samozřejmě vhodné v této druhé vlně koronaviru," uvedl Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8.

Na jednotlivých stanovištích na děti čekaly nejpodivuhodnější postavy, které si uměly malé návštěvníky získat. A tak nic nebránilo tomu, aby společně plnily úkoly na jednotlivých stanovištích.

Anketa

"Máme tady skřítkovské domino, které je složeno z různých lesních plodů. Pak tu jsou takové kostičky a děti nám to vše pomáhají složit zpět do správné podoby. Zlý skřítek totiž vše rozházel."

"U nás děti šijí kožíšky pro zvířátka na zimu. Zvířátka jsou na obrázku na stromě a úkolem dětí je k nim přiřadit správnou srst."

"Nejtěžší bylo, že jsem musel hledat králíka."

Kromě dobrodružného programu nechybělo na akci ani občerstvení. Po splnění všech úkolů děti dostaly dárky. Například pexeso či psací potřeby. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu