• Načítám...
>

Ve Vile Alena najdou pomoc duševně nemocní

  • 18. září 2020,
  • 15:42,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Od listopadu loňského roku využívá Vilu Alena v Bohnicích nezisková organizace Bona. Ta podporuje osoby s duševním onemocněním. Lidé se tu například učí základní činnosti a dovednosti tak, aby se mohli ucházet o zaměstnání.

Reklama

Vila Alena v pražských Bohnicích našla nové využití. Její prostory využívá nezisková organizace Bona podporující osoby s duševním onemocněním.

"Naší hlavní oblastí je bydlení a práce. Podporujeme tedy lidi v chráněném bydlení, v sociálních bytech, terénními službami. Dnes jsme slavnostně otevřeli nové prostory, které jsme dostali do pronájmu od Městské části Praha 8. Ve Vile Alena se jedná o oblast zaměstnávání. Máme zde sklářskou dílnu, která funguje v rámci sociální rehabilitace," konkretizoval Aleš Lang, ředitel Bona, o.p.s.

Tady se lidé učí základní činnosti a dovednosti tak, aby se mohli ucházet o zaměstnání. Budoucnost vily, byla přitom ještě nedávno nejistá. Vedení městské části se rozhodovalo mezi jejím prodejem či pronájmem.

"Paní místostarostka Vladimíra Ludková přišla s nápadem, že by bylo vhodné, umístit sem nějaký smysluplný projekt, který se zaobírá sociálními službami. Jsme rádi, že padla volba na Bonu, s tím že je to  užitečné využití majetku, který má naše městská část," uvedl Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8.

"Bona je tady doma a máme ji rádi. Poskytuje skvělou službu pro lidi s duševním onemocněním. Myslím si, že bez Bony by se hodně lidí nemělo tak dobře, jak se má. Praha 8 s ní dlouhodobě spolupracuje. Nové místo pro Bonu je skvělé místo a myslím, že to zcela jistě přinese zkvalitnění její služby," doplnila Vladimíra Ludková, místostarostka Prahy 8.

Organizace Bona má za sebou téměř rok fungování v těchto prostorách. Využívat je začala 1. listopadu loňského roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu