• Načítám...
>

Praha 8 rozdává dezinfekci občanům

  • 2. října 2020,
  • 11:01,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Praha 8 rozdává svým občanům a podnikatelům dezinfekci zdarma. Zájem o dezinfekci byl veliký a nejčastěji mezi seniory. Ti ji využívají nejen k dezinfekci rukou, ale třeba i celé domácnosti.

Reklama

Městská část Praha 8 se rozhodla, na základě zvýšení počtu pozitivních případů onemocnění Covid-19, zřídit mobilní výdejnu dezinfekce zdarma. Ta je určena jak pro občany Prahy 8, tak i pro ty, kteří v této městské části podnikají.

"Nyní se nacházíme na trzích Ládví, kde jsme už potřetí. Byli jsme na trzích v Krakově, čekají nás trhy v Karlíně a budeme končit na trzích v Čimicích. Městská část poskytuje dezinfekci nejen občanům Prahy 8, ale i podnikatelům, kteří zde mají svoji provozovnu. Každý má nárok na jeden litr dezinfekce. Řekl bych, že větší zájem je ze strany seniorů, ale dezinfekce je určena opravdu pro všechny," konstatoval David Straka, vedoucí odboru krizového řízení MČ Praha 8.

Každý, kdo chce dezinfekci, si musí donést svojí nádobu. Nejčastěji jsou to plastové lahve.

"Nádobu samozřejmě zkontrolujeme zda není nějakým způsobem poškozena. Řádně ji označíme, a poté do ní načepujeme litr dezinfekce," popsal  David Straka, vedoucí odboru krizového řízení MČ Praha 8.

Jak jsme se sami přesvědčili, zájem o dezinfekci je mezi občany Prahy 8 opravdu velký.

Anketa

"Bylo by hloupé, kdybych za to někde dával peníze, když mě to městská část nabízí zdarma."

"Jsem za to velice ráda. Používáme ji na mytí klik, toalety, podlahy. Tak, aby bylo vše vydezinfikované."

"Moc mě to potěšilo. Používám ji hlavně na ruce a roušky."

Každý den na stánku průměrně rozlejí na 700 litrů dezinfekce. Celkově tak už Praha 8 rozdala tisíce litrů. Více informací o případných dalších výdejích dezinfekce získáte na stránkách městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu