• Načítám...
>

Praha 8 má svůj babybox

  • 19. října 2020,
  • 22:15,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Praha 8 má svůj babybox. Ten vzniknul přímo na boku Libeňského zámku. Celkově už jde o čtvrtý babybox v hlavním městě.

Reklama

Slavnostním přestřižením pásky byl dán do provozu babybox v Praze 8. Ten je umístěn z boku Libeňského zámku, naproti místnímu gymnáziu.

"Babybox je to 77. Pro mě je to číslo 1, protože je to pro mě životně důležité místo," řekl Ludvík Hess, zakladatel babyboxu. 

Pro Ludvíka Hesse je tento babybox tak důležitý, protože na nedalekém gymnáziu studoval. Babybox je schránka, kam mohou matky odložit své novorozené dítě, když se o něj nechtějí nebo nemohou starat.

"Chceme zachraňovat děti, které by jinak mohly skončit tragicky a vzhledem k tomu, že zatím v ČR zachránil 212 miminek, tak si myslím, že se to vyplatí. My tady máme 24 hodin službu, která obsluhuje zámek a přilehlé objekty MČ a hlavně je to nedaleko Bulovky, takže to sem má záchranná služba opravdu kousek," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

"Já sama za sebe jsem ráda, že tady babybox je, ale rozhodně nebudu ráda, když nám budou chodit smsky, že babybox někdo využil. Já to vnímám tak, že je to možnost a že je to možnost úplně nejzazší a budu velmi ráda, když rodiče, kteří případně uvažují o využití babyboxu, budou nejdříve hledat všechny možné cesty a to i ve spolupráci s lidmi z našeho odboru zdravotnictví a sociálních služeb," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8. 

Tento babybox je už celkově čtvrtým v hlavním městě. V Praze už pomohly babyboxy zachránit život zhruba čtyřiceti dětem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu