• Načítám...
>

Praha 8 chce vymístění betonárky a omezení dopravy

  • 10. listopadu 2020,
  • 17:10,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Praha 8 chce snížit emisní a hlukovou zátěž na Rohanském nábřeží, a to prostřednictvím zákazu vjezdu nákladních automobilů, a také vymístěním betonárky, která se zde nachází. Tato usnesení přijali zastupitelé zmiňované městské části, ale rozhodovat o nich bude během následující měsíců hlavní město.

Reklama

Praha 8 by v Karlíně, na Rohanském nábřeží, chtěla udělat několik změn. A proto její zastupitelé přijali dvě usnesení. To první bylo přijato v srpnu a týká se dopravy.

"Požádali jsme hlavní město, aby byl rozšířen zákaz vjezdu nákladních aut nad šest tun do oblasti Rohanského nábřeží, části Libně, Invalidovny. Konkrétně pak v ulicích Zenklova a Voctářova, Vosmíkových, Primátorská a dalších, protože vnímáme, že ta zbytná, nákladní automobilová doprava do podobně obydlených oblastí nepatří, " uvedl Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8.

Druhé usnesení bylo přijato v září a týká se betonárky, která je na Rohanském nábřeží.

"V takto progresivně se rozvíjejícím území už betonárka nemá prostor. Je tam velmi rychle vznikající obytná část společně s odpočinkovou zónou, kde samotná funkce betonárky už není vhodná. Je lidmi negativně vnímána," konstatoval Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8.

Usnesení jsou podmětem pro hlavní město, které o jejich případném přijetí bude muset rozhodnout.

"Kroky, které jsme provedli, jsme vyčerpali své možnosti. Nyní čekáme na rozhodnutí hlavního města, na to jaký postup zvolí," dodal Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8.

"Nejprve se musí provést analýza toho kudy by pak náklaďáky měly jezdit. Domnívám se, že po novém roce bychom mohli vědět více," dodal Tomáš Slabihoudek, radní MČ Praha 8.

Praha 8 chce v místě Rohanského nábřeží snížit emisní a hlukovou zátěž i proto, že v okolí v vzniká hned několik developerských projektů kde budou tisíce bytů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu