• Načítám...
>

Libeňský zámek se rozzářil purpurově

  • 16. listopadu 2020,
  • 22:02,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Organizace Nedoklubko již tradičně slaví Světový den předčasně narozených dětí, který připadá na 17. listopadu. Oslavami se organizátoři snaží nejen poukázat na problematiku nedonošených miminek, ale také na špičkovou úroveň české neonatologie. K oslavám tohoto dne se přidala také Praha 8 a to symbolickým nasvícením Libeňského zámku.

Reklama

Praha 8 se přidala k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí. Při té příležitosti byla budova Libeňského zámku jeden večer nasvícena purpurovou barvou.

"My slavíme Světový den v ČR letos už podesáté a ta iniciativa toho světového dne je především proto, aby se lidé dozvěděli, že je skvělá neonatologická péče v České republice a také o naší činnosti Nedoklubko. Už 18 let podporuje a pomáhá rodičům po předčasném porodu," řekla Lucie Žáčková, ředitelka organizace Nedoklubko. 

S nápadem na připojení se k oslavám tohoto dne přišel radní Prahy 8 Tomáš Slabihoudek. Ten tak reagoval zejména na osobní zkušenost s touto problematikou.

"Mně k tomu vedlo to, že mám také předčasně narozenou dcerku, teď v červenci. Víme, jaké to je procházet tím obdobím hned po porodu, kdy na to člověk ještě není připravený a jednak také prohlášení bývalého exposlance, který o těch dětech prohlásil opravdu odporné věci, přičemž ze své zkušenosti mohu říci, že to jsou zdravé děti, když se o ně sestry a lékaři starají," řekl Tomáš Slabihoudek. 

"Já jsem neváhal ani minutu, abychom to dnes udělali. Myslím si, že je to hezký den pro předčasně narozené děti a je to celkem logické. Nedávno jsme tady otevírali BabyBox, tak dnes podporujeme předčasně narozené děti," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Kromě Libeňského zámku se na území hlavního města do purpurové barvy ponořily také další budovy. Mezi nimi např. Tančící dům či Petřínská rozhledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu