• Načítám...
>

Libeňský zámek hostí online adventní koncerty

  • 25. listopadu 2020,
  • 15:36,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Libeňský zámek jako každý rok hostí i letos adventní koncerty. Ty se ale kvůli koronavirovým opatřením musí konat online. Na prvním koncertě zazněl Beethoven a Mozart v podání Kubelíkova kvarteta.

Reklama

I tento rok si městská část Praha 8 připravila pro své občany sérii adventních koncertů. Jejich podoba ale musí být kvůli vládním opatřením úplně jiná, než v předešlých letech.

"Bohužel musí být bez diváků a bez přímé účasti občanů MČ, což je samozřejmě škoda. Já děkuji všem, kteří se na tom podíleli, hlavně odboru kultury, že to zajistili alespoň online, že nám internet dovolil zprostředkovat kulturní zážitky našim občanům aspoň takto," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

První koncert na Libeňském zámečku obstaralo Kubelíkovo kvarteto.

"My jsme si připravili dvě skladby, které opravdu milujeme. Ta první je Beethovenův kvartet ze série No. 6 Quartet Op. 18, je to ten poslední. Druhá skladba, kterou hráváme často a milujeme jí, je Mozartův nádherný klarinetový kvintet," řekl Tomáš Strašil, violoncellista. 

K vánočním koncertům patří i přání, a tak nezapomněl popřát ani pan starosta.

"Především klidnou mysl, přestože jsme v nějaké situaci, která nás bohužel trápí a hlavně víru v to, že všechno překonáme společně a že už příští rok bude rozhodně hezčí, než ten rok 2020," řekl Ondřej Gros.

Všechny koncerty můžete sledovat na stránkách praha8.cz, kde si je můžete pustit i ze záznamu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu