• Načítám...
>

V Praze 8 svítí hned pět vánočních stromů

  • 29. listopadu 2020,
  • 15:25,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Během pěti dnů se rozsvítilo hned pět vánočních stromů v Praze 8. Rozsvěcení měli na starosti čestní občané osmé Městské části. Mezi nimi nechyběli například fotbalista Josef Vojta, boxer Rostislav Osička nebo bývalý ředitel psychiatrické léčebny v Bohnicích Zdeněk Bašný.

Reklama

Pět vánočních stromů v pěti dnech rozsvítili v Praze 8. Ten první byl na Karlínském náměstí a u jeho rozsvícení byl starosta společně s čestnou občankou a zakladatelkou Centra integrace dětí, Marií Petrželovou.

"Bylo to krásné. Dokonce jsme se radili s dětmi jak, tak mi děti říkaly, ať si hlavně nezapomenu vzít sirky. To byla legrace. Vzali jsme aspoň kouzelnou hvězdičku," řekla Marie Petrželová, ředitelka Centra integrace dětí a mládeže. 

"Mě moc mrzí, že to nemůže být s doprovodnou akcí, protože tady máme vládní opatření proti koronaviru. Je to veliká škoda. Na druhou stranu věřím, že se nám podaří ten virus konečně porazit," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Na Elsnicově náměstí rozsvítil strom další čestný občan Prahy 8, fotbalista Josef Vojta. Ten si rozsvícení moc užil.

"S výbornými pocity, protože jsem normálně Libeňák. Já pocházím z Plzně, potom jsem se přestěhoval s rodiči do Ústí nad Labem a odtud potom do Prahy," řekl Josef Vojta, fotbalový internacionál. 

Před kulturním domem Ládví rozsvítila strom další z významných osobností osmé městské části, boxer Rostislav Osička.

"Já to beru duchovně, takže pro mě to není nákupní horečka jako pro mnoho lidí, ale spíše se zamyslím nad tím, co nám utíká mezi prsty a co je ještě před námi," řekl Rostislav Osička, boxer. 

Před Kulturním domem Krakov strom rozsvítil místostarosta Prahy 8 Tomáš Tatranský a ředitelka Osmičky pro rodinu Kateřina Halfarová.

Rozsvícení pátého stromu měl na starosti místostarosta Jiří Vítek a Zdeněk Bašný, bývalý ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice a další z čestných občanů Prahy 8.

"Já se těším na každé Vánoce. Letos budou Vánoce pochopitelně zvláštní. Je omezen sociální kontakt, ale myslím si, že rodiny jsou blízko sebe a že to prožití může být o to ještě intenzivnější," řekl Zdeněk Bašný. 

"Vánoce mají být svátky klidu a po tom všem, co prožíváme v dnešní době, si ten klid skutečně všichni zasloužíme," řekl Jiří Vítek.

Všech pět stromů bude dotvářet vánoční atmosféru v Praze 8 až do začátku ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu