• Načítám...
>

Praha 8 vyhlásila soutěž pro školy

  • 4. prosince 2020,
  • 16:13,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Učitelé Základní školy Bohumila Hrabala v Praze 8 natočili klip, jak trávili s žáky karanténu. Písnička se stala hitem, a to inspirovalo místní radnici, aby vyhlásila soutěž. Díky ní chce radnice bojovat proti "korona náladě".

Reklama

Na Základní škole Bohumila Hrabala v Praze 8 nazpívali, natočili a sestříhali videoklip s názvem Písnička Online. Tento videoklip se stal doslova hitem.

"Dávala jsem podobný domácí úkol v on-line výuce pro hudební výchovu žákům, a tak jsem si řekla, že bychom to mohli zkusit i my. Na školním četu s vyučujícími jsem se zeptala, zda do toho někdo se mnou půjde a pár vyučujících na to mělo odvahu," popsala Jaroslava Nováková, zástupkyně ředitelky ZŠ Bohumila Hrabala.

Text písně dával dohromady celý učitelský sbor školy. To, jak proti nelehké a nedobré "korona náladě" ve škole bojují se zalíbilo i vedení radnice osmé městské části.

"Sám se věnuji sborovému zpívání takže jsem nadšen. Je vidět, že dámy a pánové z učitelského sboru Základní školy Bohumila Hrabala to pojali naprosto optimisticky a skvěle," uvedl Michal Švarc, radní MČ Praha 8 a předseda škol. rady ZŠ. Bohumila Hrabala.

A proto se vedení Prahy 8 rozhodlo vyhlásit soutěž škol. Na téma: Jak jsme trávili karanténu.

"Po dohodě se Základní školou Bohumila Hrabala jsme vyhlásili soutěž," konstatoval Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Této soutěže se mohou zúčastnit nejen základní, ale třeba i mateřské nebo střední školy, a to nejen z Prahy, ale i z celé České republiky.

"Každý jednotlivý školní sbor vyzýváme, aby utvořil pěvecké těleso, nahrál klip," dodal Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

A pak poslali odkaz na výsledný hudební produkt na emailovou adresu: michal.svarc@praha8.cz. To vše do 6. ledna. Pak klipy vyhodnotí a nezávislá porota a vítězné písničky se mohou těšit na odměny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu